news

Cod galben de ninsori in partea de sud-est a Romaniei. Avertisment pentru 14 judete plus Capitala

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, o atentionare meteo, care instituie Cod galben de ninsori moderate cantitativ si viscol in partea de sud-est a Romaniei, pana duminica la ora 10:00.

Conform actualizarii ANM, in intervalul 28 ianuarie, ora 14:00 – 29 ianuarie, ora 10:00, in Dobrogea, estul Munteniei, jumatatea sudica a Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura va continua sa ninga (se vor acumula in general 15-20 l/mp) si sa se depuna strat de zapada.

In aceste zone vor mai fi intensificari ale vantului, cu viteze in general de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea, local troienind zapada si determinand scaderea vizibilitatii.

In restul zonei atentionate din Muntenia (judetele Prahova, Giurgiu, Ilfov si municipiul Bucuresti) va ninge moderat cantitativ, iar vantul va avea intensificari in general de 30-35 km/h.

„Duminica (29 ianuarie) vor mai fi intensificari ale vantului local in estul tarii unde zapada va fi spulberata, iar vizibilitatea scazuta”, precizeaza meteorologii.

Judetele avertizate sunt: Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Prahova, Brasov (sud), Covasna (sud-est), Buzau, Braila, Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Constanta si Tulcea.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

In cel mai recent sondaj INSCOP, alianta PSD-PNL este cotata cu 46,6% din intentiile de vot la europarlamentare, AUR scade la 16,7%

Alianta PSD-PNL este creditata ca 46,6% din intentiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu…

31 de minute ago

Eugen Tomac, dupa certurile tot mai intense din coalitie: „A inceput marea prabusire a partidului unic”

Neintelegerile din coalitia de guvernare, tot mai frecvente in ultima vreme, au dovedit, pe de…

25 de minute ago

Un roman deghizat in Mickey Mouse jefuia trecatorii din Bologna, ajutat de un complice deghizat in Minnie

Un barbat de 29 de ani, originar din Romania, a fost arestat de politia italiana…

2 ore ago

S-a decis: coalitia PSD-PNL va merge in alegerile locale pentru Bucuresti cu candidati separati: Gabriela Firea si Sebastian Burduja

Coalitia PSD - PNL a decis sa ii retraga candidatura lui Catalin Cirstoiu si sa…

3 ore ago

„Jocurile foamei” in Rusia: in tot mai multe orase rusesti, pensionarii au ajuns sa se bata pe produse alimentare expirate – VIDEO

Pietele de unde se pot cumpara alimente expirate castiga popularitate in regiunile din Rusia in…

16 minute ago