Cod rosu de viscol si ninsoare pentru Braila, Ialomita, Buzau, Calarasi, Constanta si Tulcea. Drumuri inchise, trenuri anulate – Video

news

Meteorologii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis duminica dimineata avertizari de cod rosu de viscol puternic si ninsoare abundenta pentru judetele Braila, Ialomita, Buzau si Calarasi. Toate drumurile nationale au fost inchise in judetul Braila. Conform ANM, este viscol puternic cu rafale ale vantului de peste 95 – 100 km/h, ninsoare abundenta, zapada viscolita, vizibilitate redusa spre zero. Sunt 59 localitati fara curent, codul rosu a fost prelungit pana la ora 16.00.

UPDATE Sapte trenuri au intarzieri cuprinse intre 10 si 240 de minute la sosirea in Gara de Nord din Capitala. Cea mai mare intarziere, de 240 de minute, o are un tren plecat de la Constanta. Un alt tren, de la Galati, apartinand CFR, are 200 de minute intarziere, iar un altul, tot de la Galati, apartinand unei companii private, are 120 de minute intarziere. Un tren de la Iasi are 100 de minute intarziere, iar un altul, de la Suceava are 80 de minute intarziere.

Zonele vizate: 

– Judetul Braila: Ianca, Insuratei, Sutesti, Ulmu, Movila Miresii, Dudesti, Maxineni, Victoria, Traian, Ciresu, Mircea Voda, Baraganul, Zavoaia, Galbenu, Jirlau, Salcia Tudor, Ciocile, Bordei Verde, Rosiori, Surdila-Gaiseanca, Visani, Gradistea, Ramnicelu, Gemenele, Surdila-Greci, Scortaru Nou, Racovita, Faurei;

– Judetul Ialomita: Slobozia, Tandarei, Amara, Grivita, Scanteia, Munteni-Buzau, Cazanesti, Saveni, Ciochina, Reviga, Perieti, Mihail Kogalniceanu, Traian, Milosesti, Gheorghe Doja, Ograda, Gheorghe Lazar, Cocora, Ciulnita, Suditi, Andrasesti, Bucu, Movila, Balaciu, Platonesti, Cosambesti, Valea Ciorii, Marculesti, Albesti, Colelia, Sarateni, Buesti;

– Judetul Buzau: Pogoanele, Sageata, Padina, Rusetu, Balta Alba, Luciu, C.a. Rosetti, Scutelnici, Cilibia, Valcelele, Largu, Robeasca;

– Judetul Calarasi: Dragalina, Dor Marunt, Perisoru, Stefan cel Mare, Dragos Voda.

– Zona de litoral a judetului Constanta , respectiv zona localitatilor: Constanta, Navodari, Ovidiu, Mihail Kogalniceanu, Eforie, Cumpana, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albesti, Pecineaga, Istria, Sacele, Costinesti, Mangalia;

– Judetul Tulcea: Delta Dunarii, respectiv zona localitatilor: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufaru, Bestepe, Crisan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina;

– Zona de litoral a judetului Tulcea, respectiv zona localitatilor: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfantu Gheorghe;

Drumuri inchise:

La 8 dimineata, erau inchise circulatiei 3 drumuri din judetul Constanta DN22A Harsova-Saraiu; DN2A Mihail Kogalnicea-Harsova, DN22 Lumina-Tulcea. De asemenea, toate drumurile nationale au fost inchise in judetul Braila.

Numarul drumurilor inchise din cauza conditiilor meteo extreme a crescut la 36.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca pe intreg tronsonul autostrazii A2 Bucuresti-Constanta dintre km 35-144, Fundulea-Fetesti, traficul este inchis, iar pe A4 Ovidiu-Agigea, traficul rutier se desfasoara cu restrictii in conditii de ninsoare viscolita, fiind depusa zapada pe carosabil.

Sunt 11 localitati fara alimentare cu apa si 55 localitati fara alimentare cu energie electrica, 24 de trenuri anulate, in un drum inchis DN2C.

Comunicatul CFR

Circulatie feroviara adaptata la conditiile meteo nefavorabile in sud – estul tarii

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA va informeaza ca circulatia trenurilor se desfasoara in conditii dificile, ninsoare si vant puternic cu rafale de 95 km/h – 100 km/h, pe raza judetelor din sud – estul tarii.

Astfel, pe raza SRCF Constanta, din cauza ninsorii viscolite si a rafalelor puternice de vant, nu functioneaza reteaua nationala de alimentarea cu energie, iar pentru asigurarea energiei electrice 10 statii CF functioneaza pe grup electrogen.

De asemenea, pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact se intervine la aceasta ora cu Drezine Pantograf pe 3 intervale CF, astfel: Ovidiu – Dunarea (pe firul II), Fetesti – Ramificatie Borcea (pe firul I) si Jegalia- Baraganu. Un singur tren de calatori, R 8340, stationeaza temporar la aceasta ora, pentru remedierea deranjamentului intre Jegalia si Baraganu.

Tot pe raza SRCF Constanta, din cauza vantului puternic, nu functioneaza sistemul de semnalizare – acustic, vizual si barierele automate -, de la 7 treceri la nivel cu calea ferata, situate pe intervalele Ciulnita – Perisoru, Valu lui Traian, Baraganu – Jegalia, Baraganu – Fetesti, Jegalia – Perisoru. Pana la remedierea deranjamentelor, toti participanti la traficul rutier vor respecta, conform prevederilor legale, semnalizarea indicatorului rutier ” Crucea Sfantului Andrei”, iar mecanicii de locomotiva vor circula in apropierea trecerilor la nivel cu viteza redusa, de 20 km/h.

Pe raza SRCF Galati, echipele de interventie actioneaza cu drezine pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact intre statiile Faurei – Dedulesti, pe firul II, in statia Plopu si intre Lacu Sarat – Traian Sat, unde 3 trenuri de calatori – R 7360, IR 1570 si IR 1732 – au ramas defecte, cu pantografele rupte si stationeaza pentru remediere.

Mentionam faptul ca, echipele de interventie ale SRCF Constanta si Galati actioneaza in continuare pe retea feroviara din sud-estul tarii, astfel incat sa fie remediate operational toate deranjamentele cauzate de fenomenele meteo nefavorabile, iar traficul feroviar sa se desfasoare in conditii optime in aceasta perioada, in care sunt valabile atentionarile meteo de cod galben si portocaliu pe raza judetelor din sud – estul tarii, unde rafalele de vant viscolit ating viteze de pana la 100 km/h.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: