Cod rosu la granita cu Macedonia. ANARHISTII s-au infiltrat printre refugiati si ii indeamna sa forteze granita

externe

O informatie de ultima ora arata ca situatia din tabara de refugiati de la Idomeni devine extrem de agitata, mai multe asa-numite „organizatii neguvernamentale” indemnandu-i pe refugiati sa forteze granita cu Macedonia.

Reporterul agentiei de presa BGNES transmite ca „anarhisti si organizatii de extrema stanga din Grecia pregatesc o noua fortare a granitei cu Macedonia. Acestora li s-au alaturat, de asemenea, si alte ONG-uri din Franta, Italia si Germania, care incearca sa ii convinga pe refugiati sa treaca in Macedonia”.

Voluntarii ii agita pe migranti, pentru a forta granita cu Macedonia. Migrantilor li se promite ca asa vor reusi sa deschida asa-numita ‘ruta balcanica’. Refugiatilor le sunt impartite liste si cate o harta cu punctele prin care pot trece ilegal granita cu Macedonia.

Putin dupa ora pranzului, anarhistii s-au retras din tabara de la Idomeni si i-au lasat singuri pe refugiati. Pe 14 martie, 2500 de refugiati au trecut, in mod organizat, cu ajutorul unor „voluntari” granita cu Macedonia dar, dupa numai cateva ore, au fost adusi inapoi. Ruta balcanica a fost oficial inchisa pe 7 martie, in timpul intalnirii dintre UE si Turcia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: