Categories: externe

Cod rosu in Suedia: ISIS planuieste atacuri TERORISTE la Eurovision

Organizatorii concursului Eurovision sunt in alerta, dupa ce mai multe surse din politie au afirmat ca jihadisti ai ISIS planuiesc atacuri in timpul concursului care va avea loc in Suedia, luna viitoare.

Opt islamisti au intrat recent in Stockholm, dupa ce au luptat pentru Statul Islamic in Siria si Irak. Unul dintre acestia este banuit ca are legaturi apropiate cu Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS.

Politia suedeza a anuntat ca tinta teroristilor este Globe Arena, acolo unde, pe 14 mai, va avea loc concursul Eurovision. 16,000 de persoane sunt asteptate sa ia parte la eveniment, noteaza Express.

O sursa a declarat pentru BBC ca nivelul de alerta terorista in capitala Suediei este ridicat. Echipa manageriala care se ocupa de organizarea Eurovision are intalniri frecvente cu poltia si cu autoritatile competente, pentru a preintampina orice neplaceri.

Un purtator de cuvant al Foreign Office a spus ca, in Suedia, este o amenintare generala de terorism, indemnandu-i pe britanici sa fie vigilenti. „Am primit si noi informatia si nu o putem ignora” a spus si un purtator de cuvant al serviciilor de securitate suedeze.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Anghel Liviu

Share
Published by
Anghel Liviu

Recent Posts

„Nevastuica salbatica”. Pilotii ucraineni folosesc acum tactici americane din razboiul din Vietnam: „Ucraina invata in mod clar din gandirea militara occidentala”

Ucraina a inceput sa foloseasca impotriva armatei rusesti tactici americane din razboiul din Vietnam, informeaza…

26 de minute ago

Sanctiuni in urma nuntii de la Buzesti, care a blocat tot centrul orasului. Socrul mare si socrul mic au fost amendati cu cate 6.000 de lei

Politia Teleorman anunta ca, in urma nuntii sfidatoare din Buzesti, care a blocat traficul in…

2 minute ago

Peste 500.000 de elevi incep, luni, Evaluarea Nationala. In acest an, doar colectarea datelor se va face digital, nu si corectarea testelor

Luni, 13 mai, incepe Evaluarea Nationala de la clasa a II-a, iar duminica la pranz…

3 minute ago

Unii deputati germani vor ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei: „Si Israelul a fost ajutat de SUA, Franta si Marea Britanie”

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

4 ore ago

SUA: Super-dronele care pot atinge 800 km/h, acestea sunt dotate cu inteligenta artificiala si pot inlocui rachetele de croaziera mult mai scumpe

Compania Mayman Aerospace, cu sediul in sudul Californiei, a prezentat noua sa gama de drone…

2 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

7 ore ago