Codrin anunta ca Dragnea se va intoarce in PSD si ii va alunga pe Ciolacu, Grindeanu si Tudose: „Ne vom recupera PSD-ul din mana academistilor SRI!”

politica

Codrin Stefanescu, fost secretar general al PSD, anunta ca impreuna cu Liviu Dragnea, dupa ce acesta va fi eliberat, va „recupera” PSD din mainile actualei conduceri, pe care o califica drept „academisti SRI”.

„Au aparut zvonuri privind plecarea noastra la un alt partid! Sunt false! Eu cred in continuare ca ne vom recupera PSD-ul din mana academistilor SRI! Si ca vom reveni la mesajele publice pe care oamenii le asteapta de la noi. Ca vom deveni din partid-molusca si predat noii puteri, din nou partid al oamenilor curajosi! Iar Liviu Dragnea cand se va intoarce acasa, in primul rand trebuie sa se ocupe de sanatatea sa! E obligatoriu sa faca asta! Sper ca am lamurit acum situatia!”, a scris Stefanescu pe Facebook.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni de inchisoare, poate fi eliberat conditionat dupa ce a executat 2/3 din pedeapsa, potrivit prevederilor Codului Penal.

Liberarea conditionata se poate acordat daca „cel condamnat a executat cel putin doua treimi din durata pedepsei, in cazul inchisorii care nu depaseste 10 ani, sau cel putin trei patrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, in cazul inchisorii mai mari de 10 ani”, este prevederea din Codul Penal.

In cazul lui Dragnea, solicitarea ar putea fi facuta dupa 2 ani si 4 luni.

Munca in penitenciar, participarea la programe si activitati educationale, dar si conditiile precare de detentie i-ar putea aduce zile de castig, care ar reduce acest termen. Este vorba de cursuri de calificare, activitati sportive ori dezbateri sau recenzii de carte.

Potrivit deciziei in cazul politicianului, Dragnea are mai multe interdictii impuse de instanta pe o perioada de 3 ani.

Dreptul de a alege si de a fi ales in organele puterii de stat si in functii elective de stat sau obstesti;
Dreptul de a ocupa o functie implicind exercitiul autoritatii de stat;
Dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savirsirea infractiunii;

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: