news

Codrin si Firea il apara inversunati pe Streinu-Cercel: „Opriti-va cu abuzurile, Ludovice! Va tremura nadragii”

Fostul secretar general al PSD, Codrin Stefanescu, sare sa il apere pe Adrian Streinu-Cercel, sustinand ca este victima unui „abuz” al PNL dupa ce a fost dur criticat de presedinte si premier pentru planul de carantinare a celor peste 65 de ani.

„Sa dati vina pe profesorul Streinu Cercel este o mizerie, Ludovice! Asta arata ca toate deciziile voastre cretine sunt cu intentie! Si va este tot mai frica sa vi le asumati, Ludovice! Ca va tremura nadragii pentru toate ineptiile pe care ni le-ati impus pana acum. Opriti-va cu abuzurile, Ludovice!”, a scris Stefanescu pe Facebook.

Si Gabriela Firea s-a straduit sa il spele pe Streinu-Cercel.

„Nu stim clar cine a venit cu ideea carantinei la hotel a persoanelor de peste 65 de ani si cand, in ce luna. Daca erau niste formulari pur teoretice, stiintifice, sau propuneri concrete. Circula niste informatii dar nu stim cat sunt de veridice”, sustine Firea, pe Facebook.

Planul a fost propus de Adrian Streinu-Cercel, existand si un document oficial:

Gabriela Firea si-a asociat des imaginea cu cea a lui Adrian Streinu-Cercel, sperand sa castige capital electoral in aceasta perioada grea. Acum incearca sa se disocieze de Cercel.

„Ceea ce vreau sa spun este ca nu am fost consultata si nici informata despre o astfel de masura. Ma vad nevoita sa fac aceasta precizare pentru ca am primit foarte multe mesaje in ultimele doua zile pe acest subiect”, a mai scris Firea.

Premierul Ludovic Orban a criticat dur, marti seara, propunerea lui Adrian Streinu-Cercel ca persoanele in varsta de peste 65 de ani sa fie izolate si chiar despartite de familii.

„Domnul Streinu-Cercel vorbeste in numele sau personal. Nu are nicio legatura cu deciziile la nivelul Guvernului si critic sever aruncarea in spatiul public a unor propuneri care nu au intrat in spatiul analizei.

Nu exista nici cea mai mica intentie privitoare la parintii si bunicii nostri de a-i mentine in izolare sau de a le asigura un spatiu de carantina si ruperea din familii.

Transmiterea publica a unei astfel de propuneri nu face bine societatii, este un act iresponsabil, cu atat mai mult ca vine din partea unui profesor care este considerat un specialist, dar in ce priveste masurile aferente nu intelege deloc societatea, respectul fata de drepturile si libertatile fundamentale.

Deja gandim fiecare pas posibil pentru revenirea la normalitate pentru relaxarea masurilor.

Domnul Tataru a spus clar, public, ca nu sustine acest document, ca este doar o propunere formulata de domnul Cercel. Orice relaxare va include si pe parintii si pe bunicii nostri”, a declarat Orban la TVR.

„M-au sunat oameni batrani cu lacrimi in loc sa nu luam astfel de masuri, inseamna totala lispa de responsabiliatte din partea celor care au venit cu astfel de propuneri in public”, a mai spus Orban.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

17 minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

47 de minute ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

O oră ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

O oră ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

2 ore ago