Codrin Stefanescu, asmutit iar de Dragnea si Olguta impotriva lui Iohannis: „Purtator de cuvant al unui sistem toxic”

politica

Secretarul general al PSD Codrin Stefanescu a declarat, pentru Mediafax, ca singura varianta este ca Guvernul sa sesizeze CCR in legatura cu un conflict constitutional, din cauza unui nou refuz al presedintele Klaus Iohannis de a o numi pe Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii.

„Sa o refuzi pentru a nu stiu cata oara pe Lia Olguta Vasilescu, pe motiv ca ataca statul paralel, pe Kovesi si abuzurile din justitie, asta inseamna sa fii purtator de cuvant al unui sistem toxic care te manevreaza in mod clar si la vedere. Sa spui ca Olguta Vasilescu nu are experienta, dupa doi ani in care a fost ministru al Muncii si a rezolvat mult mai devreme tot programul national privind majorarea de pensii si salarii, asta inseamna sa nu iti pese deloc de Romania si de romani. Ramane ca varianta, in final, ca Guvernul sa sesize CCR pentru generarea unui conflict juridic de natura constitutionala care trebuie facut din prima”, a afirmat Codrin Stefanescu.

Reactia social-democratului vine in contextul in care presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, intr-o scrisoare adresata premierul Viorica Dancila, ca respinge numirea Olgutei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltarii, motivand ca nu are pregatirea necesara. Seful statului solicita o alta propunere pentru vicepremier si Dezvoltare.

Seful statului precizeaza ca Olguta Vasilescu, cat a fost ministru al Muncii, activitatea acesteia a fost lipsita de transparenta, nepromovand dialogul cu societatea civila. Acesta aminteste si de afirmatii controversate pe care le-a facut Vasilescu si de „limbajul folosit in comunicarile publice, presiunile asupra justitiei, retinute inclusiv de catre CSM”.

Iohannis ii transmite sefului Executivului ca aceasta urmeaza sa inainteze o alta propunere pentru functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii. In scrisoare nu este precizat nimic in legatura cu Mircea Draghici, social-democratul propus de Viorica Dancila pentru functia de ministru al Transporturilor.

Seful statului a respins in mod repetat propunerile de la Dezvoltare si Transporturi, Mircea Draghici si Olguta Vasilescu, iar premierul a retrimis de fiecare data aceleasi nume.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: