Codrin Stefanescu, enervat ca nu a fost bagat in seama de Corina Cretu: „Nu am vazut pana acum un comisar care sa-si atace propria tara”

politica

Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, sambata, ca, pentru alegerile europarlamentare, Corina Cretu ”a tinut cu tot dinadinsul sa faca cunoscut” ca are o oferta de la Victor Ponta si ca ”ii ureaza succes”.

”Inteleg ca are o oferta de la Victor Ponta si a tinut cu tot dinadinsul sa ne faca cunoscut acest lucru. Eu ii doresc succes”, a declarat Codrin Stefanescu pentru Mediafax.

El a criticat-o pe Corina Cretu pentru pozitiile impotriva PSD si Guvernului.

”Personal nu am vazut pana acum vreun comisar european care sa-si atace propriul guvern, propriul partid, propria tara in afara de Corina Cretu. Prin agresiune a dorit ca prin pozitia sa, castigata si prin munca colegilor sai din PSD, sa ne atace in mod nejustificat de foarte multe ori in mod exagerat sau mincinos, iar noi am fost obligati ca de fiecare data sa-i dam cate o replica”, a adaugat Stefanescu.

De asemenea, el a acuzat-o pe Cretu ca nu a comunicat cu social-democratii.

”Eu, personal, am invitat-o pe Corina Cretu, de ne numarate ori, sa vina la sediul partidului, pentru a discuta cu mine, cu colegii sai, sa poarte un dialog mult mai bun, mult mai echilibrat cu primul-ministru si cu guvernul, dar Corina Cretu de-a lungul timpului s-a obisnuit sa poarte dialog cu noi prin intermediul presei”, a conchis secretarul general al PSD.

Comisarul european Corina Cretu a confirmat, vineri seara, ca va candida la europarlamentare, mentionand ca a primit o singura propunere, cea din partea Pro Romania, partidul infiintat de fostul premier Victor Ponta.

„Da. Cand ne-am intalnit ultima oara, am spus ca ma voi gandi. Aveam si ideea de a nu mai candida. M-am gandit, dupa aceea, din experienta pe care o vad peste tot. Oamenii care au stat mai mult la Bruxelles, in ciuda mentalitatii care este in Romania – Gata, sa mai vina si in tara. Se poate capata experienta pentru tara lui si asa”, a raspuns Corina Cretu, comisarul pentru politica regionala, vineri seara, intr-o emisiunea la Romania TV, intrebata daca va candida la europarlamentare.

Aceasta a dat exemplul comisarului Reading, care a avut mai multa influenta la al treilea mandat. Reading a fost comisar pe justitie, fiind direct implicata in realizarea raportului MCV.

„Nu am luat o decizie (n.red. – in ceea ce priveste partidul din partea caruia va candida). Am o singura oferta publica, la ora actuala, de la domnul Ponta, de la Pro Romania. O analizez. Este un om cu care am colaborat foarte mult, care m-a propus pentru comisar european. (…) PSD-ul nu mi-a propus, deocamdata, nimic. Au spus ca nu au discutat, pana acum”, a mai spus Cretu.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: