Codrin Stefanescu, invitat de onoare la Congresul PNTCD. S-a ales praful de partidul lui Corneliu Coposu

politica

Congresul Extraordinar al PNTCD din 11 iunie 2022 l-a reconfirmat in functia de presedinte pe Aurelian Pavelescu, fiind adoptata motiunea „PNTCD – Partidul suveranitatii nationale“, anunta formatiunea, intr-un comunicat oficial. Invitat de onoare la congres al fost Codrin Stefanescu, fost secretar general al PSD si cel mai apropiat colaborator al lui Liviu Dragnea.

La Congres au participat 26 de filiale judetene. Cele mai importante puncte ale ordinii de zi au fost dezbaterea si aprobarea Raportului Biroului National de Conducere, a Raportului financiar, alegerea presedintelui partidului si a Biroului National de Conducere.

„In perioada scursa de la ultimul Congres, cea mai importanta activitate politica a partidului a avut loc pe plan extern, PNTCD fiind singurul partid din Romania care a devenit membru fondator al Aliantei Suveraniste Europene. Invitarea de catre liderii europeni a PNTCD in aceasta alianta si decizia noastra de aderare au creat pentru partid un nou cadru de manifestare la nivel european si national, initiativa suveranista europeana fiind cea mai dinamica miscare politica din Europa.

(…) Participarea Presedintelui PNTCD la cele doua Summit-uri ale Aliantei, de la Varsovia si de la Madrid, alaturi de liderii marcanti Viktor Orban, Jaroslaw Kaczynski, Mateusz Morawiecki, Marine Le Pen sau Santiago Abascal, a fost amplu mediatizata. Pozitiile Presedintelui partidului s-au bucurat de apreciere, fiind deschise colaborari importante pentru viitor.”, s-a aratat in Raportul BNC.

„Aruncata intr-o criza morala, economica si sociala fara precedent in istorie, natiunea romana are nevoie azi, mai mult ca oricand, de PNTCD. Iar noi, cei care am pastrat flacara aprinsa in cele mai cumplite momente ale existentei partidului, dupa ce mii de consilieri, primari, parlamentari, ministri, prim-ministri si un sef de stat l-au abandonat, tradandu-l, avem misiunea sa redam poporului roman mostenirea politica. Avem misiunea sa le spunem romanilor ca exista speranta, iar seva sperantei sta in radacinile noastre milenare, una dintre cele mai vechi si mai nobile culturi si civilizatii din Europa si din lume”, a afirmat Aurelian Pavelescu in motiunea prezentata congresului.

In calitate de invitati la Congresul extraordinar al PNTCD a fost prezenta o delegatie a Aliantei pentru Patrie, condusa de secretarul general Codrin Stefanescu, care a apreciat „rezistenta” de care au dat dovada taranistii in fata numeroaselor atacuri si incercari de preluare fortata a partidului. Codrin Stefanescu a felicitat PNTCD pentru recunoasterea de care se bucura la nivel european, in cadrul Aliantei Suveranistilor Europeni, informeaza news.ro.

Alianta Pentru Patrie este formatiunea politica cu care PNTCD a inceput discutiile pentru formarea unui pol politic care sa reprezinte curentul politic suveranist – national – patriotic in Romania.

In calitate de invitati, la congres au luat cuvantul Ion Georgescu, primarul orasului Mioveni, si Florin Tecau, presedintele Organizatiei Arges a Partidului Ecologist Roman, care a transmis un mesaj de felicitare din partea presedintelui PER, Danut Pop, se mai mentioneaza in comunicat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: