Codrin Stefanescu, plin de spume dupa ce Iohannis i-a refuzat pe Nicolicea si pe ceilalti doi pesedisti: „N-are legatura cu democratia”

politica

Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, marti, pentru Mediafax, in urma deciziei presedintelui Klaus Iohannis de a nu accepta remanierea celor trei ministere, propusa de PSD, ca seful statului „se crede vataf peste mosie” si ca PSD va avea o replica „in cel mai scurt timp”.

„Ceea ce face Klaus Iohannis in acest timp este halucinant. Se crede vataf peste mosie, ca poate decide de unul singur sau cu camarila sa toate ideile care ii trec prin cap. Propunerile au fost sprijinite de majoritatea parlamentara, aleasa democratic. Aceste propuneri sunt legale, constitutionale, democratice. Ce face n-are legatura cu democratia, cu realitatea. PSD va avea o replica in cel mai scurt timp”, a afirmat Codrin Stefanescu.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca nu este de acord cu remanierea si ca i-a cerut premierului Viorica Dancila sa vina cu alte propuneri sau cu ministri interimar, propunerile actuale considerandu-le nepotrivite.

„In legatura cu propusa remaniere guvernamentala. Am analizat situatia si dupa parerea mea si remanierea e un fel de farsa. Nu are nimic de a face cu imbunatatirea actului de guvernare, chit ca de asa ceva am avea nevoie, nu are nimic cu agenda romanilor, e cauzata de o rafuiala din interiorul PSD. Ca atare mi se pare ca este aceasta remaniere neavenita”, a declarrat Klaus Iohannis.

Presedintele spune ca nu ia act de demisia celor trei ministri- Tudorel Toader, Natalia Intotero si Rovana Plumb- asteptand din partea premierului Viorica Dancila sa faca alte propuneri.

„Nu iau act de aceste demisii pana cand nu stiu ce persoane vor prelua portofoliile. I-am spus premierului cand are o propunere sa ma caute si sa ma anunte. Persoanele propuse nu sut pregatite, nu au tinuta necesara pentru a ocupa aceste pozitii”, a mai spus presedintele.

El a mai spus ca daca Parlamentul ”incearca” o restructurare guvernamentala, atunci ar fi vorba despre o ocolire a presedintelui si va decide ce actiuni juridice se impun.

Propunerile de remaniere au fost: Eugen Nicolicea in locul lui Tudorel Toader (ministerul Justitiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene in locul Rovanei Plumb si pe Liviu Brailoiu, la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, in locuul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero si a Rovanei Plumb vin ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, in timp ce in cazul lui Tudorel Toader PSD a decis retragerea sprijinului politic.

Mai mult despre: ,

Comentarii: