Codrin Stefanescu s-a ascuns, dupa ce a comis o gafa majora. Basescu nu iarta si puncteaza dur

news

Fostul presedinte Traian Basescu a scris joi pe contul sau de Facebook ca in Romania si in Uniunea Europeana nu a existat “sef de partid care sa-si fi sfidat poporul asa cum au facut-o Liviu Dragnea si Codrin Stefanescu”, afirmand ca liderul social-democratilor vrea sa aduca Guvernul “la propriul nivel, acela de condamnat penal”.

“Nu a existat in Romania si nici in Uniunea Europeana sef de partid care sa-si fi sfidat poporul, dar si realitatea politica, asa cum au facut-o Dragnea si Codrin Stefanescu in ultimele zile”, a scris Traian Basescu.

Fostul sef al statului spune ca liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea sa aduca Guvernul “la propriul nivel, acela de condamnat penal”. „Dragnea vrea sa aduca la propriul nivel, acela de condamnat penal, cea mai importanta institutie executiva a tarii, Guvernul Romaniei”, continua acesta.

De asemenea, senatorul PMP spune ca Liviu Dragnea nu intelege trei lucruri, cum ar fi ca imaginea tarii este data de Guvern, daca un ministru are probleme penale trebuie sa plece din functie, iar prezumtia de nevinovatie functioneaza la oricine, mai putin in cazul ministrilor, militarilor, magistratilor, functionarilor publici, diplomatilor si politistilor.

“Ce nu pricepe Dragnea: Imaginea tarii este data in primul rand de imaginea guvernului. Ce vor spune despre Romania cetatenii europeni care din taxele lor asigura banii alocati Romaniei, cand vor afla ca membri ai guvernului sunt urmariti penal? Exista o regula de aur a guvernelor democratice care spune ca, atunci cand un ministru este investigat intr-un dosar penal, acesta se retrage din functie? Oare intelege Dragnea ca Guvernul Romaniei devine nefrecventabil prin prezenta unor ministri urmariti penal? Dragnea nu pricepe ca prezumtia de nevinovatie functioneaza pentru orice om simplu, dar nu poate fi aplicata ministrilor, militarilor, magistratilor, functionarilor publici, diplomatilor, politistilor prin mentinerea in functie”, a mai afirmat Basescu.

Acesta se intreaba cat de ”nesimtiti si lipsiti de scrupule” pot fi politicienii care, fiind urmariti penal, accepta sa fie nominalizati in guvern si spune ca se asteapta de la Rovana Plumb si Sevil Shhaideh sa nu revina in functiile de ministri.

“Ma intreb cat de nesimtiti si lipsiti de scrupule pot fi politicienii care fiind urmariti penal, accepta sa fie nominalizati in guvern stiind ca fac rau tarii. Eu sper ca Rovana Plumb si Sevil Shhaideh nu accepta sa-i dispretuiasca pe romani revenind in guvern”, spune el.

In incheiere, fostul presedinte spune ca, “daca PSD-ul va accepta docil si aceasta ultima umilire a sa si a electoratului propriu de catre iresponsabilul Dragnea, inseamna ca acest partid castigator al alegerilor parlamentare merita sa dispara din politica romaneasca pentru ca nu reprezinta nici interesele tarii si nici interesele propriului electorat, ci doar interesele marunte, siretenia si lipsa de inteligenta specifice lui Dragnea”.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat miercuri ca PSD va modifica „mult” Codurile penale, iar intrebat de ce ministrii cu probleme penale vor face parte din Cabinetul Dancila, acesta a raspuns „pentru ca putem”. De asemenea, el spune ca protestatarii care nu sunt de acord cu reforma din Justitie, „sa faca un partid unic, cu Kovesi presedinte, prim-ministru si imparat”. “Pentru ca putem. Da, putem. PSD este tinta predilecta a personajelor toxice care, impreuna, unit, formeaza statatul paralel. Aceste persoane care folosesc autoritatea in care sunt numiti – ilegal si neconstitutional – bugetul, subalternii si informatiile pentru a face politica, pentru a stabili cine traieste si cine moare, cine e arestat si cine e liber”, a raspuns Codrin Stefanescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: