Codrin Stefanescu scoate capul dupa raportul lui Tudorel Toader: „Este devastator”. Urmatorul pas al PSD este desfiintarea DNA

politica

Raportul prezentat joi de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, este unul „absolut devastator”, nu doar pentru procurorul-sef al DNA, ci si pentru institutia pe care o patroneaza, raport care vorbeste despre „ilegalitati fara precedent” care se pedepsesc din punct de vedere penal, a declarat pentru Agerpres secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu.

„Raportul de 36 de pagini, prezentat astazi de dl Tudorel Toader, este absolut devastator. Devastator nu numai pentru sefa DNA, ci si pentru institutia pe care o patroneaza si vizavi de sistemul de care noi vorbim atunci cand spunem ‘statul paralel’. Deci din 36 de pagini, asa scurt, cum le-a prezentat, a vorbit despre ilegalitati fara precedent, despre implicarea in dosarele unor procurori, despre lucruri nelegale coordonate de la centru, despre abuz in ceea ce priveste relatia cu Parlamentul si sfidarea Parlamentului, sfidarea Curtii Constitutionale, pur si simplu dl Tudorel Toader ne-a explicat in acest raport ca exista un stat in stat care actioneaza fara reguli si fara legi si care pur si simplu trebuie reorganizat din temelii”, a afirmat Stefanescu.

Potrivit acestuia, „raportul subliniaza, in mod fara echivoc, ca s-au incalcat tot ce inseamna legi in vigoare”.

„Raportul subliniaza ca s-a incalcat Constitutia in mod repetat, ca a fost un abuz inimaginabil de la un cap la altul in ceea ce s-a numit luarea unor decizii, ca aceste operatiuni privind fabricarea unor dosare false de delatori profesionisti, despre cum sunt constransi si santajati, erau chestiuni cunoscute. Am inteles din acest raport ca toata aceasta grupare este organizata pe fundamente care nu au nicio legatura cu statul de drept. Putem vorbi despre ilegalitati care se pedepsesc din punct de vedere penal, prin ceea ce dl. Tudorel Toader ne-a citit. Este atat de cutremurator acest raport, incat cu siguranta nu ca mai tine cont sau nu Klaus Iohannis, dar clasa politica si Parlamentul cu siguranta vor lua in seama fiecare cuvant”, a afirmat Codrin Stefanescu.

In opinia social-democratului, declaratia Administratiei Prezidentiale referitoare la raport „nu reprezinta altceva decat o incercare de a castiga timp, un fel de temporizare dupa citirea acestui raport”. „Cu siguranta, specialistii se vor uita cu atentie la intreaga analiza facuta de Tudorel Toader si vor analiza si cat de grava si de nefireasca, anormala si ilegala este situatia”, a adaugat Codrin Stefanescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: