Codrin Stefanescu vede slugi ale „statului paralel” si printre gardienii din puscarii: „Calai care executa ordine inumane”

politica

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Stefanescu este de parere ca moartea judecatorului Stan Mustata ridica foarte multe intrebari, iar in mod obligatoriu opinia publica trebuie informata foarte repede si foarte corect in legatura cu acest eveniment.

„Moartea judecatorului Stan Mustata ridica foarte multe intrebari legitime la care trebuie dat urgent un raspuns. In mod obligatoriu, opinia publica trebuie informata foarte repede si foarte corect in legatura cu acest eveniment absolut ingrozitor. Decesul fostului judecator Stan Mustata, in contextul in care cunoastem si cum a fost bagat la puscarie, si pentru ce – mai ales ca a fost cel care s-a opus anihilarii unui intreg lot de oameni in dosarul „Telepatia” -, creeaza foarte multe suspiciuni care trebuie lamurite urgent. Este foarte important ca ancheta ce se va derula in legatura cu motivele mutarii fostului judecator, in toiul noptii, dintr-un penitenciar in altul, in legatura cu cine a semnat, cine a fost complice si cine a dat acele ordine, sa fie urmata si de o ampla ancheta referitoare la condamnarea judecatorului Stan Mustata. Adica, a influentei extrem de toxice a binomului Coldea – Kovesi in arestarea fostului judecator din dosarul lui Dan Voiculescu”, sustine Codrin Stefanescu, intr-un comunicat transmis joi.

In opinia sa, in urma acestei tragedii, „pentru care unii cu siguranta vor raspunde”, s-a reliefat in randul opiniei publice ideea ca in sistemul penitenciar din Romania exista doua tipuri de angajati. „Pe de o parte, gardienii care muncesc in niste conditii la fel de inumane ca cele ale detinutilor, care sacrifica timp din sanul familiei, ani din viata pentru ore suplimentare si care raman totusi oameni si care actioneaza in limitele legii. Iar pe de alta parte existenta unor calai, foarte putini la numar, care continua, ca exponenti ai statului paralel, sa execute ordinele inumane primite si care, cu siguranta, beneficiaza in continuare de anumite privilegii si avantaje din partea acestuia. Aceasta este iarasi o problema care trebuie lamurita foarte – foarte urgent, iar romanii, in mod evident, asteapta aceste raspunsuri. Eu sunt unul dintre acestia”, mai spune Codrin Stefanescu.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: