Coincidenta? Un teleormanean din Gauriciu este redactor sef al postului Radio Romania Actualitati. Cum „controleaza si dirijeaza informatia”

news

Grupul pentru Libertatea de Expresie in Societatea Romana de Radiodifuziune (GPLER) dezvaluie, intr-un mesaj transmis redactie aktual24.ro, cum functioneaza cenzura la Radio Romania Actualitati. Redactor sef al postului este Nicu Popescu, acesta provenind din Teleorman, comuna Gauriciu.

GPLER aduce acuzatii grave managementului de la Radio Romania Actualitati, acesta fiind acuza de cenzura in folosul PSD.

„Informatia este controlata folosindu-se o masa de manevra formata din zeci de posturi de conducere ocupate cu delegatie, (cei mai multi redactor-sefi actuali) modificand cu tupeu prevederile Codului Muncii, prin ordine interne ce permit santajarea celor numiti temporar si care executa orice pentru bani, chiar rad si aplauda la comanda. Este vorba, mai ales, de Nicu Popescu, redactor sef cu delegatie la stirile RRA (Romania Actualitati) si de managerul sau, Dan Preda. Nicu Popescu nu a promovat concursul pentru aceasta functie. Sub ‘camuflaj’, mereu cu delegatie, Nicu Popescu are functie de conducere dar si de executie, in acelasi timp. Este si producatorul emisiunilor Agenda Globala, Euroatlantica si Perspective, ultima creata pentru apropiatii sai. Sotia sa, Iana Ionita modereaza toate dezbaterile electorale filtrate impreuna cu obedienta Dana Ciobanu, sefa sectiei partide politice, pe filiera sectiei politice (nici Dana Ciobanu nu a promovat vreun concurs).

Teleormanizarea informatiei la Camera Stirilor urmareste acelasi target de partid, cu informatii pozitive, intr-o spirala a unei realitati deformate sub lozincile ‘sa privim pozitiv’ si ‘suntem aici pentru dumneavoastra’ dupa cum se exprima Nicu Popescu, originar din localitate prospera, Gauriciu, judetul Teleorman. Ce mica e lumea !

Tot ‘delegatul’ Nicu Popescu controleaza si dirijeaza informatia de la corespondentii interni si le scrie, ordonandu-le, citam ‘cu certitudine actiunile/evenimentele de tip electoral se vor inteti in teritoriu; va rog sa fiti foarte atenti la acest tip de activitati si sa trimiteti materialele catre compartimentul de specialitate pentru emisiunile specifice perioadei traversate’. A se observa limbajul unui secretar PCR ! Si noi, ne intrebam ca si dvs, care este compartimentul de specialitate ??!!! Exista un astfel de compartiment filtru de cenzura de partid, asa se explica si faptul ca in Radiojurnalul de dimineata nu au fost difuzate voci ale opozitiei, ci numai ale guvernantilor PSD, doar 5 secunde pe ordonanta pe legile justitiei. Atat are voie opozitia, la SRR, pe mandatul lui Georgica Severin !

In functie de agendele candidatilor la europarlamentare, altii decat ai opozitiei, se construiesc chestionarele cu intrebari pentru dezbaterile din campanie, coordonata de obedienta Dana Ciobanu. Ea taie din stiri si pagineaza buletinele electorale.”, acuza GPLER.

GPLER cere ajutorul societatii civile in lupta cu cenzura.

„Grupul pentru Libertatea de Expresie in SRR-GPLER cere ajutorul societatii civile si forurilor internationale ! GPLER solicita, inca o data, Parlamentului Romaniei, ca dupa aceasta dovada noua de cenzura si ingerinta editoriala, sa-l demita de urgenta pe baronul Georgica Severin, audiat deja, de doua ori, in 2018, in Parlament !

In cazul in care Parlamentul Romaniei nu-l va demite de urgenta pe Georgica Severin, GPLER-jurnalistii liberi din SRR- ameninta cu proteste si greva !”, se afirma in mesajul GPLER.

Mai mult despre: ,


Comentarii: