Coldea rupe tacerea si le da informatii extrem de neplacute lui Dragnea si Tariceanu: „Sunt ei insisi folositi”

news

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea, ofera primul interviu de cand sia- incetat mandatul. El infirma categoric acuzatiile lansate la adresa sa si a SRI de catre Danie Dragomir si le da o veste proasta celor care incearca sa profite de „dezvaluirile” acestuia.

Coldea vorbeste despre un „asalt sustinut sistematic” la adresa SRI, care ar incerca sa genereze perceptia conform careial Serviciul ar fi desfasurat „cu buna stiinta si rea credinta activitati abuzive, ilegale”.

„Consider ca in acest moment exista forte interne si externe care si-ar dori servicii romanesti inhibate si retrase in cazarma, pentru ca unii sa isi realizeze planurile si obiectivele care nu au nimic de-a face cu interesele Romaniei. Din punctul meu de vedere, aceasta este cheia in care trebuie interpretate aceste atacuri”, a declarat Coldea in interviul acordat Ziare.com.

Potrivit lui Coldea, cei care il folosesc astazi pe fostul ofiter Dragomir „in jocurile lor josnice” vor sfarsi prin a constata ca au fost ei insisi folositi

„Dragomir nu a fost niciodata adjunctul meu si nici consilierul meu. Era unul dintre zecile de ofiteri cu functie, grad si pregatire similare care nu a mai interactionat profesional in mod direct cu mine. Ceea ce am vazut public nu sunt nici dezvaluiri, nici informatii, ci dezinformari si minciuni ordinare, iar Serviciul a facut deja precizarile necesare. Am vazut un om disperat de anvergura problemelor penale cu care se confrunta”, a declarat fostul nr.2 din SRI.

Referitor la acuzatiile venite dintre Dragomir si nu numai cu privire la interferenta serviciului de informatii in activitatea procurorilor DNA, Florian Coldea a precizat ca SRI este obligat sa puna la dispozitie datele cerute de orice structura a Ministerului Public, care uneori pot proveni inclusiv din mandate de securitate nationala exploatate in trecut, chiar si pe profil de antiterorism.

„Nu am avut birou la DNA. Am fost implicat in activitati de cooperare cu procurori ai Ministerului Public, deci inclusiv cu DNA, in limita atributiilor noastre legale. Nu am ordonat arestari. La mine in birou nu au fost ofiteri acoperiti. Nu exista rechizitorii scrise de vreun ofiter SRI”, a declarat Coldea.

Fostul sef al SRI spune ca nu exista ofiteri acoperiti in justitie si nici in politica. „Afirm din nou, cu toata taria, cu toata responsabilitatea functiei pe care am avut-o si cu intreaga raspundere legala, ca nu exista ofiteri acoperiti in justitie. Nu exista ofiteri acoperiti in politica”, a mai spus Coldea.

„Cei care il folosesc azi pe Dragomir in jocurile lor josnice vor sfarsi prin a constata ca au fost ei insisi folositi”, a subliniat Coldea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: