COLECTIV. „Dan a luptat pana astazi, la ora 7:30”. Si el a fost chitarist

actualitate

Daniel Ciobanu, chitaristul trupei ‘Prea tarziu’ se afla printre cei care au decedat sambata dimineata la Spitalul de arsi din Capitala. El suferise arsuri pe 47% din suprafata corpului, precum si arsuri de cai respiratorii. Ranile i s-ar fi ‘suprainfectat’ potrivit fratelui sau.

„Cu durere in suflet va anuntam ca Dan a luptat pana astazi, la ora 7:30, sa ramana cu noi. Va ramane in amintirile noastre ca unul dintre cei mai minunati oameni! Dumnezeu sa il odihneasca in pace!”, a anuntat sambata, pe pagina sa de Facebook, Daniela Ciobanu, sotia chitaristului trupei Prea Tarziu.

Acesta trebuia sa fie transferat joi, la un spital din Israel. Decizia de transfer a fost luata dupa vizita profesorului David-Michael Linton, directorul sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Hadassah Medical Center. Transferul sau a fost amanat insa din cauza deteriorarii starii sale care l-a facut netransportabil.

„Medicii curanti au considerat ca ar avea mai multe sanse in strainatate. S-a luat legatura cu cei din Israel si a venit un medic de ATI din Tel Aviv. Ei au un protocol care spune ca nu pot primi un pacient decat dupa ce il vede si da acceptul medicul lor. S-a dat acceptul, undeva in jurul orei 14.00 s-au facut demersurile sa vina un avion al lor si un medic ATI specializat pe zbor. Cand au venit sa-l ia, la ora 21.30, au considerat ca transferul nu e foarte sigur, ca atare nu a fost preluat de avion si de spital, pentru ca ei au considerat ca este periculos sa fie transportat, pentru ca se poate intampla ceva in timpul transportului. Medicii de aici nu au nicio legatura. Medicii de aici fac toate eforturile, ei au avut initiativa sa fie transferat, pentru ca este un pacient extrem de grav”, a spus un medic de la Spitalul de Arsi.

„Noi am facut toate eforturile, specialistul din Israel a venit si a zis ca sansele lui sunt de maximum 20-30 la suta. Am trimis toate documentele pacientului”, a mai spus medicul de la Spitalul de Arsi, potrivit Mediafax.

107 victime din Colectiv se afla inca internate in spitale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: