Colonel FSB, eliminat in Herson. Ucrainenii au lovit „precis” cu doua rachete HIMARS casa colonelului, acesta era numarul 2 in administratia de ocupatie a Hersonului

externe

Alexei Katerinichev, fost colonel FSB si numarul doi in administratia „militaro-civila” instalata de Rusia in Herson, a fost ucis vineri de rachete HIMARS trasa de ucraineni, anunta New Voice of Ukraine, citand surse ruse.

Uciderea fostului colonel FSB a fost confirmata un membru al Camerei Publice a Federatiei Ruse, Alexander Malkevici, si de deputatul Dumei de Stat, Iana Lantratova.

Malkevici a declarat ca Katerinichev a murit ca urmare a „unei lovituri cu o racheta ghidata a Fortelor Armate ale Ucrainei in centrul orasului Herson”.

Katerinichev a fost numit in functia de adjunct al sefului „administratiei militaro-civile” in urma cu o luna.

Un oficial pro-rus din Herson, Kirilo Stremousov, a declarat pentru agentiaTASS ca Katerinichev a fost ucis „ca urmare a unei lovituri punctuale a fortelor armate ucrainene cu un lansator de rachete multiple HIMARS”.

„Doua rachete au lovit casa in care statea”, a declarat Stremousov.

Katerinichev a servit in trupele de frontiera rusesti in perioada 1996-2021, apoi in unitatile FSB. El era casatorit si avea doi copii, o fata si un baiat

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a indemnat poporul rus sa se revolte impotriva presedintelui Vladimir Putin si sa puna capat razboiului, informeaza vineri dpa.

„Pentru a opri aceasta (razboiul), trebuie sa opriti aceasta singura persoana in Rusia care vrea razboi mai mult decat viata”, a subliniat Zelenski intr-un mesaj video.

Intr-un al doilea mesaj video, Zelenski s-a adresat in special regiunii multietnice Caucaz din Rusia. Numerosi membri ai minoritatilor etnice ar fi trimisi in zona de razboi.

Volodimir Zelenski a acuzat Rusia ca aduce moarte, tortura, viol si distrugere. „Acest lucru poate fi oprit”, insa cetatenii (rusi) trebuie „sa se ridice si sa lupte”, a declarat el.

De asemenea, presedintele ucrainean a salutat rezistenta din Rusia fata de mobilizarea partiala a rezervistilor ordonata de Kremlin.

Zelenski a spus ca 58.000 de rusi au fost ucisi in Ucraina, cifra neconfirmata de Moscova si care nu poate fi verificata din surse independente.

Potrivit lui Zelenski, multi dintre soldatii rusi au fost trimisi la lupta fara legitimatii sau documente, ca sa nu poata fi identificati, si i-a sfatuit pe rusii recrutati sa-si tatueze numele, pentru ca trupurile lor sa poata fi restituite rudelor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: