Colonelul Catalin Paraschiv, racnete in fata parlamentarilor care ii cer explicatii privind represiunea din 10 august: „Sa nu mi se puna in carca aceste imagini”

news

Comandantul Brigazii Speciale a Jandarmeriei Romane, Catalin Paraschiv, celebrul „individ in alb” care a coordonat actiunile violente ale jandarmilor din Piata Victoriei, a avut o iesire nervoasa in cadrul unei comisii parlamentare.

„Eu imi asum toate faptele in calitate de comandant al brigazii de interventie si ale jandarmilor mei. Sa mi se puna in carca un colaj de imagini care ruleaza de un an de zile, nu am ce raspuns sa dau”, a declarat Catalin Paraschiv in fata parlamentarilor din cadrul Comisiei pentru drepturile omului din Parlament.

Ministrul de Interne Carmen Dan si comandantul Brigazii Speciale a Jandarmeriei Romane Catalin Paraschiv sunt audiati marti in Comisia pentru drepturile omului din Parlament, in legatura cu violentele de la mitingul din 10 august din Piata Victoriei. La discutiile din Comisie au fost chemati si Avocatul Poporului Victor Ciorbea, precum si directorul Institutului Roman pentru Drepturile Omului, Adrian Bulgaru.

Sedinta Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputatilor este programata la ora 11.00.

In 5 septembrie ar fi trebuit audiati in Comisia de Aparare din Senat prefectul Capitalei Speranta Cliseru, unul dintre coordonatorii jandarmilor, Laurentiu Cazan, si ministrul de Interne Carmen Dan, insa audierile au fost scoase de pe ordinea de zi, la propunerea reprezentantilor PSD – ALDE, care i-au reprosat presedintelui Comisiei, liberalul Marcel Vela, ca nu i-a consultat cand a decis invitarea la comisie a autoritatilor implicate in evenimente. Presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Marcel Vela (PNL) spunea atunci ca parlamentarii puterii ”s-au temut sa auda lucruri din gura prefectului Capitalei, Speranta Cliseru”, el precizand ca in raportul MAI referitor la protestul din 10 august ”sunt multe dezacorduri, multe situatii care se bat cap in cap si ar fi fost o sedinta foarte interesanta”.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: