Colonelul Dogaru, prietenul RUSILOR, si-a scos iar TRUPELE in strada. Protest in Piata Victoriei, a cerut DEMISIA Guvernului

news

Circa 200 de militari in rezerva au protestat luni in Piata Victoriei, timp de trei ore, reclamand anularea unei ordonante de urgenta care modifica modul de calcul al pensiilor militare. Protestul este organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, condus de colonelul (r) Mircea Dogaru, cel care s-a remarcat prin initierea unui protocol in 2012 pentru desfiintarea DNA, a Curtii Constitutionale si a ANI.

Mircea Dogaru a fost un permanent adversar al institutiilor statului de drept. De altfel, el apare pe o lista a prietenilor din Romania a ideologului rus Aleksandr Dughin, o lista niciodata dezavuata de cei in cauza, precizeaza hotnews.ro.

Militarii disponibilizati reclama ca aplicarea ordonantei ar putea conduce la o reducere a pensiilor de circa 15%, desi guvernul neaga acest lucru, potrivit Digi24.

Protestatarii cer demisia Guvernului Ciolos, nemultumiti ca se modifica baza de calcul a pensiilor militare. Ei refuza sa negocieze cu Guvernul Ciolos, cerand in schimb demisia acestuia.

„Am inregistrat solicitarile noastre catre Guvernul Ciolos. Am dat termenul limita de 24 ianuarie. Atunci ne vom iitoarce atunci toti in strada, toate sindicatele, toate ONG-urile, Consiliul National al Societatii Civile, Sindicatul Cadrelor Militare sprijinit de Sindicatele politistilor se vor ocupa de organizare. Daca solicitarile noastre nu sunt rezolvate, suntem hotarati sa obtinem, nu sa cerem demisia Guvernului. Este momentul sa fim luati in serios”, a precizat colonelul in rezerva Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Protestarii cer anularea articolului 40 din OUG nr 57/2015 privind regimul pensiilor militare de stat, sustinand ca acesta ca acesta modifica in mod neconstitutional Legea 223/2015 si ca ”plafonarea pensiilor militare de stat se va putea face prin Ordinul comun de aplicare, care sa prevada ca venit total brut, caruia i se va aplica procentul de 80%, suma veniturilor supuse la vremea respectiva impozitarii”.

Totodata, protestatarii doresc trimiterea la 1 februarie 2016 a Proiectului Legii unice a salarizarii catre Parlament, spre dezbatere si adoptare, dar si acordarea, de la 1 ianuarie, a salariului minim pe economie de 1200 lei.

Pe lista revendicarilor se mai afla acordarea in luna ianuarie 2016 a celei de-a 13-a pensii pensionarilor cu venituri minime si amendarea Legii 263/2010 in sensul luarii in calcul a procentului de 45% din venitul mediu pe economie si a necesitatilor „cosului zilnic”.

Sindicalistii mai doresc ”eliminarea aprecierilor insultatoare la adresa revolutionarilor, militarilor si politistilor din OUG nr 95/2014, reiterarea principiilor din Legea Recunostintei, renuntarea la aberanta categorie inventata a persoanelor cu rol determinant si extinderea platii indemnizatiilor de la 2800 de persoane la 6.000 persoane, conform Legii 341/2004, in procentajul legal stabilit”.

Mircea Dogaru, presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, a declarat ca reprezentantii Guvernului nu au discutat cu societatea civila atunci cand au votat aceasta lege, iar acest lucru a agravat situatia.

„Suntem aici in numele salariatiilor, dar si a pensionarilor si a asistatilor sociali. Mai vrem sa dam o lectie guvernului, care spune ca a discutat cu societatea civila. Cu noi nu a discutat nimeni, nu existam. Asa cum am adus milioane de voturi in 2012, putem rasturna tot prin vot, intreaga situatie si in 2016. Vom discuta fara prea multa speranta cu reprezentantii guvernului”, a declarat Mircea Dogaru.

Organizatorii ameninta ca peste 150.000 de pensionari vor veni in 24 ianuarie daca nu se va tine cont de revendicarile lor, potrivit Romania TV.

Potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei, protestul are loc intre orele 11,00 si 17,00, in zona dintre Sos. Kiseleff si Bd. Aviatorilor, insa traficul rutier si pietonal nu va fi restrictionat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: