Comandantul cecen „Tik Tok” a fost eliminat in Ucraina impreuna cu alti doi ofiteri ceceni: „Gata cu filmarile pe Tik Tok”

externe

Trei comandanti ceceni, printre care si unul supranumit „Comandantul Tik Tok” pentru ca posta des pe aceasta retea de socializare, au fost eliminati zilele trecute in Ucraina.

„In luptele de langa Severodonetk, Fortele Armate ale Ucrainei i-au eliminat pe capitanul Asvad Idrisov (comanndantul Tik Tok), pe subofiterul Gapur Dakalov si pe comandantul adjunct al plutonului 4 al regimentului lui Kadirov, sergentul principal Ali Betishev”, au anuntat fortele ucrainene.

Cei trei ar fi fost ucisi pe 20 mai.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki i-a cerut marti comunitatii internationale sa ”faca tot ce poate pentru a stopa razboiul” din Ucraina, relateaza thenews.pl.

‘Davos nu are doar creierul lumii, ci si constiinta sa. Fiecare lider are responsabilitatea de a cere acelei constiinte sa actioneze”, a declarat Morawiecki in cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos.

El a descris actiunile militare ale fortelor ruse in Ucraina drept ‘o masina de distrugere sistematica, organizata”.

”Asa cum, acum peste 30 de ani, Occidentul a intins o mana de ajutor Poloniei dupa caderea comunismului, astazi este datoria noastra sa intindem o mana Ucrainei”, a accentuat seful executivului polonez.

Referitor la politica economica, Mateusz Morawiecki a spus ca Polonia este deja o ”economie dezvoltata”, subliniind ca a investi in tara sa inseamna ”o investitie in stabilitatea si in securitatea intregului Occident”.

La 24 februarie, Rusia a declansat un razboi neprovocat si nejustificat impotriva Ucrainei, Moscova sustinand ca este vorba despre o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine.

Mai mult despre:

Comentarii: