externe

Comandantul de la Azovstal: „Am primit ordin sa salvam viata militarilor garnizoanei noastre si sa incetam sa mai aparam orasul”

Comandantul Regimentului Azov, locotenent-colonelul Denis Prokopenko, a anuntat vineri, intr-un mesaj video filmat in incinta combinatului siderurgic Azovstal, ca guvernul de la Kiev a dat ordinul de a inceta lupta pentru apararea Mariupolului.

”Comandamentul Militar Superior a dat ordin sa salvam viata militarilor garnizoanei noastre si sa incetam sa mai aparam orasul”,  a spus Denis Prokopenko.

In combinat s-ar mai afla cateva sute de luptatori.

„In ciuda luptelor grele, a luptei de aparare in timp ce eram incercuiti si a lipsei de aprovizionare, am continuat sa reiteram cele trei conditii cele mai importante pentru noi. Si anume, civilii, ranitii si cei care au fost ucisi in lupta. Am reusit sa evacuam civilii, ranitii au primit tratamentul medical necesar si am reusit sa ii evacuam pentru a fi schimbati si returnati in teritoriile controlate de Ucraina.

In ceea ce priveste acei eroi cazuti la datorie, procesul este in curs de desfasurare. Si sper ca, in viitorul apropiat, rudele si intreaga Ucraina ii vor putea inmormanta cu onoare”, a mai spus Prokopenko.

Ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, a declarat vineri ca aproape 2.000 de soldati ucraineni s-au predat de la uzina Azovstal.

In declaratiile transmise de presa de stat rusa, Soigu a spus ca „blocarea uzinei Azovstal continua”. „Nationalistii se predau in continuare. In acest moment, 1.908 oameni au depus armele”, a mai spus ministrul rus al apararii.

Victor Gheja

Recent Posts

Kievul cere „demilitarizarea” partii europene a Rusiei: „Conditie pentru dialogul privind restabilirea relatiilor dintre lumea civilizata si Rusia”

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apararii, anunta ca singura modalitate de reluare a dialogului dintre…

40 de minute ago

Prima vizita in strainatate a lui Putin de la invadarea Ucrainei. Merge la dictatorii din Turkmenistan si Tadjikistan

Presedintele rus Vladimir Putin se va deplasa in cursul saptamanii viitoare in Tadjikistan si in…

4 ore ago

Casa Alba anunta 14 milioane de dolari pentru Romania pentru primul reactor modular mic

Guvernul SUA impreuna cu firma americana NuScale Power LLC (Tigard, Oregon) vor oferi 14 milioane…

3 ore ago