politica

Comasarea alegerilor. Iohannis da unda verde: „Patru runde de alegeri este foarte mult, eu nu sunt impotriva unor comasari de alegeri”

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, in legatura cu comasarea alegerilor, ca „patru runde de alegeri este foarte mult”.

”Alegerile vor avea loc toate in acest an. Patru runde de alegeri este foarte mult, care cu care se pot comasa, in mod legal, corect si constitutional va elucida Guvernul si coalitia de guvernare.

Eu nu sunt impotriva unor comasari de alegeri, daca se face bine, daca se organizeaza din timp si se anunta, este o metoda de a reduce numarul de scrutine”, a spus presedintele Klaus Iohannis, la Strasbourg, citat de news.ro.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a anuntat deja ca procedura comasarii alegerilor este „cat se poate de democratica”.

”Procedura comasarii alegerilor este cat se poate de democratica deoarece a fost si este practicata cu caracter extins la nivelul Uniunii Europene, in tari cu democratie consolidata. Dovada: comasarea este expusa pe pagina electronica oficiala a Parlamentului European care prezinta in extenso aceasta procedura”, arata Andronache, membru in comisia juridica.

Deputatul PNL mentioneaza ca la alegerile europarlamentare din 2019 zece state UE au avut alegeri comasate europarlamentare cu locale/regionale/prezidentiale sau referendum.

”In 2024, cel putin 5 tari UE vor avea alegeri comasate, tari care au stabilit deja acest mod de desfasurare a alegerilor (Belgia, Spania, Malta, Ungaria, Italia), una dintre acestea avand trecuta in Constitutia tarii procedura alegerilor comasate”, a mai aratat Gabriel Andronache.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

POLITICO: Cei mai „ciudati” 23 de eurodeputati care intra in Parlamentul European. „Sosoaca – politicianul roman preferat al Rusiei” este „in top”

„Ne-am facut propriul nostru grup, al celor mai trasniti eurodeputati, care vin in noul Parlament…

44 de minute ago

A fost deslusit misterul prezentei lui Babasha la Coldplay: „Lumea se cearta pe Facebook, banul le intra in cont. Marketing level 999+”

Bloggerul Marian Ionescu (Mariciu) explica detaliat cum a ajuns un manelist sa cante la concertul…

5 minute ago

Ciolacu se umfla in pene: „Atributul desemnarii comisarului european este al primului-ministru”

Atributul desemnarii comisarului european este al prim-ministrului, a declarat sambata seful Executivului, Marcel Ciolacu, afirmand…

2 minute ago

Germania a blocat un nou set de sanctiuni la adresa Rusiei care vizau livrarile de gaze. Berlinul s-a opus cu veto si in privinta altor sanctiuni

Tarile Uniunii Europene nu au reusit sa aprobe un nou pachet de sanctiuni care vizeaza…

O oră ago

Simion, candidatul AUR la Presedintie. El a anuntat ca va intra in turul 2 cu un PSD-ist

Consiliul National de Conducere al Aliantei pentru Unirea Romanilor a decis sambata, cu unanimitate de…

2 ore ago

Ironiile lui Biden privind varsta lui Donald Trump: „Ia-o ca de la un batran la altul: varsta este doar un numar”

Donald Trump a implinit vineri varsta de 78 de ani, aniversare care le-a reamintit alegatorilor…

O oră ago