Comisia de ancheta vrea sa-i execute pe toti. Dupa Kovesi, si Augustin Lazar este luat in vizor. Sesizare adresata ministrului Justitiei

news

Procurorul general al Romaniei a fost reclamat la ministrul Justitiei, informeaza Digi24. Comisia parlamentara care ancheteaza prezidentialele din 2009 ii cere ministrului Justitiei sa verifice modul in care procurorul general Augustin Lazar isi indeplineste atributiile.

Sesizarea este legata de refuzul procurorului general de a pune la dispozitie Comisiei de ancheta datele din dosarul pe care procurorii l-au instrumentat si care vizau alegerile prezidentiale din 2009, dosar care a fost clasat in luna iunie. Comisia de ancheta a cerut de doua ori acest dosar si, de fiecare data, a fost refuzata.

Comisia de ancheta i-a scris ministrului Justitiei si cere sa controleze modul in care Augustin Lazar si-a indeplinit functia de sef al Parchetului General si sa sesizeze Inpectia judiciara in legatura cu modul in care a raspuns comisie parlamentare. Parlamentarii sustin ca Augustin Lazar a incalcat principiul cooperarii dintre Parchet si Parlament, dar si Constitutia.

Procurorul general Augustin Lazar a transmis, luni, o sesizare presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, solicitand ca CSM sa spuna daca poate fi trimis Comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, in copie, dosarul in care s-a dispus o solutie de clasare care vizeaza infractiuni pentru care nu s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale. De asemenea, procurorul general cere CSM sa analizeze posibilitatea sesizarii Curtii Constitutionale privind un posibil conflict juridic intre Parlament si autoritatea judecatoreasca.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: