„Comisia Europeana este executivul, Viorico!”. Dancila iar n-a inteles nimic din ce se intampla la Bruxelles

politica

Scriitorul si jurnalistul Dam Alexe, stabilit la Bruxelles, ii atrage atentia Vioricai Dancila ca declaratiile lui Juncker privind ridicarea MCV, cu care premierul se lauda la televiziunile de partid, nu valoreaza mare lucru, avand in vedere ca decizia este in alta parte.

„Viorica Dancila a spus azi la Bruxelles, intr-un interviu cu echipa Antenei 3, ca Jean-Claude Juncker ar fi asigurat-o ca pana la finalul mandatului sau, adica anul viitor, va fi ridicat mecanismul de supraveghere a justitiei MCV si ca ‘Romania nu va mai avea aceasta masura discriminatorie’.

Viorica arata iarasi ca habar n-ar despre ce vorbeste. Ea crede ca la Bruxelles e un sistem feudal, unde Juncker ii ‘da asigurari’, dupa care ‘se tine de cuvant’.

Comisia Europeana este executivul, Viorico, adica executa ce ii spun capitalele. Juncker poate sa-ti promita orice, chiar tinandu-te de mana, insa decizia de a ridica mecanismul MCV e luata de cele 27 de tari membre. Tot la Merkel, de care ti-e frica, si la Macron, la care nu poti sa te uiti, ajungi pana la urma.

Dar ea, saraca, o tine cu: ‘Juncker m-a asigurat’. Intr-un scenariu dement, e posibil chiar ca Juncker, care are un umor rautacios sub masca lui impasibila si care se va retrage din politica, sa-i fi promis aiureli, urmarind, cu curiozitate de entomolog, cum gaza falfaie feciorelnic din pleoape, convinsa ca Juncker ‘o sa rezolve’, ca doar e ‘gentleman'”, a scris Alexe pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a acordat, miercuri, un interviu Antenei 3 la Bruxelles, in care a sustinut ca Juncker i-a dat asigurari ca pana la finalul mandatului sau ”Romania nu va mai avea aceasta masura discriminatorie”.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: