Comisia Europeana ii da peste degete lui Ponta: „Reducerea TVA are efect SUBSTANTIAL NEGATIV”

news

Comisia Europeana (CE) este preocupata de planul Guvernului de a reduce pragurile la TVA, masura care, potrivit Bruxelles-ului, are un efect fiscal sustantial negativ, a declarat, miercuri, vicepresedintele CE, Valdis Dombrovskis, in urma discutiei, de la Guvern, cu premierul Victor Ponta.

„I-am ridicat premierului o serie de preocupari in privinta planului Guvernului de a promova noul Cod Fiscal, astfel incat sa reduca substantial nivelurile TVA, masura care, potrivit estimarilor Comisiei, are un efect fiscal substantial negativ. Aceasta masura nu corespunde recomandarilor generale ale Comisiei privind politicile fiscale, domeniu in care noi recomandam sa ridicam povara impozitarii de pe munca, in special de pe forta de munca slab platita, catre alte baze de taxare care afecteaza in mai mica masura cresterea economica si, inclusiv, consumul”, a spus vicepresedintele CE, citat de Mediafax.

Taxa pe valoarea adaugata va fi redusa de la 24% la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare, inclusiv la bauturi nealcoolice si la servicii de alimentatii publice, a anuntat, marti, premierul Victor Ponta.

Guvernul isi mentine totodata intentia de a reduce cota standard de TVA de la 24% la 20%, din ianuarie.

Ponta a afirmat, marti, ca Guvernul s-a consultat cu Banca Nationala, Fondul Monetar International si Comisia Europeana si ca nu se asteapta la „foarte multe felicitari”, dar ca institutiile respective au inteles care este strategia pe termen mediu si lung.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: