Comisia Europeana, intalnire de urgenta privind situatia din Romania. Dragnea face presiuni infernale pentru ca Guvernul sa adopte miercuri OUG pe justitie

politica

Comisia Europeana anunta ca miercuri va lua in discutie, in premiera, situatia statului de drept in Romani. Comisia are informatii ca Guvernul Dancila ar putea adopta chiar maine OUG pentru modificarea Codurilor penale.

„Comisia Europeana trebuie sa actioneze pentru a salva statul de drept. Colegiul Comisarilor va discuta maine starea statului de drept in Romania”, a anunta purtatoarea de cuvant a Comisiei, Mina Andreeva.

Prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, va prezenta rezultatele discutiilor grupului de experti cu reprezentantii guvernului roman pe tema MCV, a modificarilor Legilor Justitiei si a masurilor anti-justitie si a efectului acestora asupra statului de drept din Romania.

Surse din Ministerul de Justitie au declarat, joi,  pentru aktual24.ro ca ordonanta de urgenta privind anularea sentintelor date de completurile de cinci judecatori si cea privind modificarea codurilor penale sunt scrise. Mai este nevoie doar de semnatura lui Tudorel Toader.

„Ordonantele sunt scrise si asteapta semnatura lui Tudorel Toader”, au mentionat sursele pentru aktual24.ro.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: