Comisia Europeana o umileste rau pe Dancila: „Exista indoieli serioase asupra faptului ca nominalizarea Romaniei a fost facuta legitim de guvernul interimar”

politica

Comisia Europeana confirma ca Victor Negrescu a fost respins. Exista ”indoieli serioase asupra faptului ca nominalizarea Romaniei a fost facuta legitim de guvernul interimar. Deci este o chestiune care trebuie rezolvata in Romania”, a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Premierul demis, Viorica Dancila, l-a propus oficial pe fostul ministru pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, insa presedintele Klaus Iohannis este de parere ca actualul Guvern nu are legitimitatea necesara pentru a propune un comisar european si afirma ca nominalizarea trebuia facuta de viitorul Guvern.

Nominalizarea lui Victor Negrescu a starnit nemultumirea presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis. El este de parere ca Guvernul demis prin motiunea de cenzura votata de Parlament nu are legitimitatea necesara pentru a propune un comisar european. Klaus Iohannis ar fi vrut ca nominalizarea sa fie facuta de noul Guvern, in conditiile in care presedintele PNL, Ludovic Orban, va incerca sa obtina votul de investitura pentru un nou cabinet. Sedinta Parlamentului a fost fixata pentru luni, 4 noiembrie.

Unii experti in drept european, citati de RFI,  afirma ca, pana in momentul investirii oficiale a noii Comisii Europene, noul Guvern ar putea retrage candidatura lui Victor Negrescu si ar putea nominaliza o alta persoana.

Insa Viorica Dancila l-a propus ieri pe fostul ministru pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, dupa cum a anuntat chiar premierul in functie, aflat intr-o vizita in judetul Cluj. Viorica Dancila a declarat ca a facut aceasta nominalizare la insistentele noului presedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Mai mult despre: ,

Comentarii: