externe

Experti de top din Europa discuta la Bruxelles despre viitorul inteligentei artificiale: „Nu ar trebui create reglementari pentru ceva ce nu intelegem inca pe deplin”

Summitul international de o zi privind inteligenta artificiala, desfasurat in inima UE, incearca sa gaseasca raspunsuri la multe dintre intrebarile legate de cooperarea globala in materie de reglementare a inteligentei artificiale si la ceea ce va insemna aceasta in practica, relateaza Euronews.

Ascensiunea inteligentei artificiale si prezenta tot mai mare a acesteia in viata noastra de zi cu zi a starnit o multitudine de dezbateri. Bruxelles-ul este acum in fruntea cursei de reglementare a IA.

Cu toate acestea, reglementarea nu vine fara propriile obstacole, iar solutiile sunt menite sa determine viitorul tehnologiei si al cetatenilor europeni deopotriva.

„Inteligenta artificiala este o provocare globala care nu recunoaste frontierele”, a declarat ministrul irlandez pentru Intreprinderi, Comert si Ocuparea Fortei de Munca, Simon Coveney, in discursul sau de deschidere.

„UE nu o poate face singura. Ea trebuie sa construiasca o alianta si trebuie sa incerce cel putin sa ajunga la un consens global”, a mai spus el.

Expertii prezenti au subliniat, de asemenea, necesitatea ca reglementarea sa fie pregatita pentru viitor.

„Nu ar trebui create reglementari pentru ceva ce nu intelegem inca pe deplin. De asemenea, suprareglementarea inabusa inovatia”, a subliniat Davio Larnout, CEO al Radix.

Si se preconizeaza ca efectul va avea un impact enorm. „Reglementarile care sunt create acum au un impact direct asupra a ceea ce intreprinderile vor investi acum si in viitor”, a declarat vicepresedintele Amazon & AGC, Bob Kimball.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

3 minute ago

Amenintare iminenta? Taiwanul sustine ca ar fi detectat 45 de avioane de lupta si sase nave chineze in apropierea insulei

Armata Taiwanului a detectat 45 de avioane si sase nave chineze in jurul insulei, a…

19 minute ago

Casa Alba a notificat Congresul american ca va trimite Israelului armament in valoare de un miliard de dolari

Casa Alba a notificat marti Congresul SUA ca va face o livrare de arme catre…

33 de minute ago

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a cantat la chitara intr-un bar din Kiev, spre a-si dovedi sustinerea fata de Ucraina – VIDEO

Cunoscut ca un amator de chitara si rock, seful diplomatiei americane Antony Blinken a cantat…

48 de minute ago

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

9 ore ago