Comisia lui Iordache, „pluton de executie”. Opozitia si-a pus baionetele, cum va incerca sa stopeze asasinarea independentei justitiei

politica

Liberalii vor ataca la Curtea Constitutionala hotararea Parlamentului prin care a fost modificat regulamentul Comisiei speciale privind unificarea legislatiei in domeniul Justitiei, a anuntat presedintele PNL, Ludovic Orban.

„Astazi (miercuri — n.r.), in Birourile permanente reunite a fost respinsa solicitarea noastra sa se amane dezbaterile si sa se solicite un punct de vedere din partea Comisiei de la Venetia, asa cum este inscris si in raportul MCV si asa cum au declarat si oficialii europeni. Ne vom adresa ca grupuri parlamentare Comisiei de la Venetia pentru a solicita un punct de vedere si eventual pentru a se trimite o delegatie sau o misiune in Romania, in masura in care este posibil. De asemenea, vom ataca la Curtea Constitutionala hotararea Parlamentului prin care s-a modificat regulamentul acestei comisii speciale, transformata in pluton de executie a independentei Justitiei”, a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca in comisia speciala nu este o dezbatere normala si ca nu este firesc sa fie anulat dreptul la opinie, dreptul la argumentatie sau la o dezbatere serioasa.

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislatiei in domeniul Justitiei, astfel incat actele normative cu incidenta asupra Justitiei sa fie modificate numai in acest for.

PNL a solicitat marti Birourilor permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului desesizarea Comisiei speciale pe legile Justitiei cu pachetul de legi pe Justitie si solicitarea avizului Comisiei de la Venetia in acest caz.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: