Comoara din ceruri. Un asteroid din PLATINA trece pe langa Terra. Vezi cat valoreaza

news

Un asteroid considerat extrem de pretios, deoarece este alcatuit din platina si are o valoare potentiala de 5,4 trilioane de dolari, va trece duminica pe langa Terra, informeaza dailymail.co.uk.

Trecerea pe langa planeta noastra a asteroidului 2011 UW-158 va putea fi urmarita pe internet, in direct, gratie unui streaming live realizat de Observatorul din Insulele Canare, incepand cu ora 21.00 (ora Romaniei, n.r.).

Acest corp ceresc a atras atentia companiei Planetary Resources, specializata in exploatarea miniera a asteroizilor, deoarece 2011 UW-158 are un nucleu de 100 milioane de tone alcatuit din platina.

Asteroidul 2011 UW-158 va trece pe langa Terra la o distanta de 2,4 milioane de kilometri – de 30 de ori mai putin decat cea mai apropiata planeta.

Asteroidul are un diametru de aproximativ 1 kilometru si are o valoare economica uriasa datorita nucleului sau din platina, mentioneaza Mediafax.

O organizatie stiintifica denumita Slooh, care asigura legatura dintre telescoapele astronomice de pe Terra si internet, cu scopul de a realiza pentru publicul larg o serie de transmisiuni online in direct, va difuza pe site-ul ei imagini live cu acest asteroid, alaturi de o serie de discutii si comentarii despre posibila valoare comerciala pentru firmele interesate de exploatarea miniera spatiala.

Compania Planetary Resources a inclus 2011 UW-158 in clasa asteroizilor de „tip X”.

Asteroizii de „tip X” sunt compusi in principal din metal si par a fi ramasite ale unor asteroizi mai mari, care au realizat o separare completa a nucleului de scoarta lor.

Multi dintre ei au aparut in urma unor coliziuni puternice, produse in etapa initiala de formare a Sistemului Solar, care au dus la aparitia acestor corpuri ceresti, alcatuite doar din nucleul metalic al unor fosti asteroizi.

Planetary Resources a lansat vineri intr-o misiune de testare un vehicul spatial conceput pentru a efectua foraje miniere pe asteroizi. Prototipul a fost lansat de pe Statia Spatiala Internationala (ISS) intr-o misiune de 90 de zile ce va consta in testarea programelor software si a sistemelor de control prezente la bordul vehiculului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: