Companiile rusilor intervin in alegerile din Moldova: „Le dau oamenilor cate 200 de ruble sa vina la vot”

politica

Mai multi alegatori din Transnistria anunta ca reprezentantii regimului rusofil de la Tiraspol platesc cate 200 de ruble alegatorilor pentru a vota cu blocul comunisto-socialist al lui Igor Dodon.  „Li se achita 25 de dolari sau 200 de ruble pentru vot”, a acuzat un alegator. Politia anunta ca s-au autosesizat pe acest caz.

„Din surse demne stim ca, firma Serif plateste fiecare alegator care vine 800 de lei. Compania Teratex plateste fiecare angajat care o sa vina sa voteze 25 de dolari. Asta e ceea ce noi am primit. Vreau eu sau nu vrea, o sa ma apuc de treaba. O sa-mi apar tara. Ei vin ilegal incoa. Ar trebui ori sa fii inregistrat online si sa vina cu un certificate de vot. De ce nu s-a facut dreptate?”, a acuzat un alegator.

La Vasrnita, un barbat a fost surprin in timp ce isi fotografia buletinul de vot, a anuntat TV8 Moldova.

O femeie din Bender a declarat ca „unii alegatori au fost adusi organizat si au fost platiti”.

„Sunt oameni care au venit de bunavointa, dar altii platiti. Omul care vine la vot e platit cu 200 de ruble, iar soferul care ii aduce este platit cu 400 de ruble pentru o ruta. La raionul Borisovca, de la uzina ‘Boorzii’ sunt platiti. Omul care are dorinta ar trebui sa vina cu transport urban si sa nu cerseasca 200 de lei”, a spus aceasta, citata de Ziarul de Garda.

Peste 21% dintre alegatorii din Republica Moldova si-au exprimat, pana la ora 12.00, votul la alegerile parlamentare anticipate de duminica, a anuntat, intr-un briefing de presa, presedintele Comisie Electorale Centrala (CEC), Dorin Cimil.

Potrivit acestuia, numarul total de alegatori prezenti la urne a fost de peste 600.000, dintre care peste 70.000 si-au exprimat optiunea in sectiile de votare din strainatate. De asemenea, pana la ora 12.00 au votat peste 16.000 de cetateni din Transnistria.

„In general, procesul electoral decurge in regim normal, fara incidente majore. Pana la aceasta ora si-au exercitat dreptul la vot peste 600.000 de alegatori. In strainatate, la acest moment, sunt operationale toate sectiile de votare constituite in Europa si Asia, in urmatoarele ore urmand sa se deschida sectiile de votare din Statele Unite si Canada. Pana la aceasta ora, peste hotarele tarii s-au prezentat la vot peste 70.000 de cetateni”, a afirmat Cimil.

Din totalul celor 2.150 de sectii de votare constituite pentru aceste alegeri, 41 sunt destinate votului cetatenilor din Transnistria, iar 150 pentru cetatenii moldoveni aflati in strainatate. Procesul de votare se va desfasura in intervalul orar 7.00- 21.00.

Mai mult despre:

Comentarii: