Complicele bolsevicului Iliescu, Razvan Theodorescu, se lauda acum cu un stramos care a fost episcop al Dunarii de Jos si al Romanului

news

Razvan Theodorescu, vicepresedinte al Academiei Romane, afirma ca recenta distinctie eparhiala „Vrednicia Andreiana”, oferita de arhiepiscopul Casian al Dunarii de Jos, are o semnificatie deosebita prin faptul ca ii aminteste de un stramos, Melchisedec Stefanescu, care a fost episcop al Dunarii de Jos si al Romanului.

„Are o semnificatie anume, pentru ca vine dintr-o zona anume, de la Dunarea de Jos, acolo unde acum un veac si jumatate era episcop un stramos al meu, Melchisedec (Melchisedec Stefanescu, Mihail pe nume de mirean, n. 15 februarie 1823, Garcina, judetul Neamt – d. 16 mai 1892, Roman, Neamt) – episcop, istoric si politician, membru titular (1870) al Academiei Romane, pe ale carui urme am mers. Aici e o mica poveste. Acest stramos al meu, care era un taran simplu din partile Neamtului, a ajuns la cele mai inalte demnitati ecleziastice – episcop al Dunarii de Jos, episcop al Romanului. A fost si membru al Academiei Romane si, in vremea lui Cuza, pentru putina vreme ministru al Cultelor”, a declarat luni Theodorescu pentru Agerpres.

Potrivit basilica.ro, arhiepiscopul Casian al Dunarii de Jos i-a oferit vineri academicianului Razvan Theodorescu distinctia eparhiala „Vrednicia Andreiana”.

Ceremonia, care a avut loc in Salonul principal al Muzeului Istoriei, Culturii si Spiritualitatii Crestine la Dunarea de Jos, s-a incheiat cu vizitarea expozitiei internationale „Spatii fluente. Harti ale spatiului dunarean, 1650-1800” din Sala „Sergiu Dumitrescu” a muzeului eparhial, deschisa pana in 15 septembrie.

Istoricul Razvan Theodorescu s-a aflat la Galati, unde a fost presedintele juriului primei editii a Bienalei Nationale de Arta „Camil Ressu”, organizata de Muzeul de Arta Vizuala din Galati.

Mai mult despre: ,

Comentarii: