Complicii. Grindeanu, ocupat sa se plimbe cu consilierele, nu a implementat un serviciu gratuit de localizare a telefoanelor

politica

Deputatul USR Catalin Drula anunta ca ANCOM, agentie condusa de fostul premier Sorin Grindeanu, ar fi trebuit sa implementeze un soft de localizare care ar fi ajutat la depistarea in timp util a Alexandrei.

„Una dintre cele mai eficiente metode de localizare a apelurilor la servicii de urgenta este Emergency Location Service de la Google.

Functioneaza pe 99% din terminalele cu Android fara instalarea niciunei aplicatii suplimentare.

Principiul e simplu. Odata cu apelarea serviciului de urgenta, telefonul activeaza automat serviciul de localizare (prin GPS) si la scurt timp dupa incheierea apelului trimite un SMS special de tip Data cu longitudinea si latitudinea catre serviciul de urgenta.

Conform estimarilor Google, precizia medie este de 56 de metri fata de 3km in cazul localizarii clasice bazate pe celula/antena si puterea semnalului de la terminal asa cum e receptionat la turnul GSM.

Pentru implementare, nu este nevoie decat de un acord cu Google (gratuit) facut de operatorii de telefonie mobila si de serviciul guvernamental din tara respectiva.

Costurile de investitie sunt minimale conform Google si durata de implementare este 2-15 saptamani.

In Romania responsabilitatea pentru a impune operatorilor tehnologiile pe care sa le implementeze pentru localizarea apelurilor de urgenta este la ANCOM, mai exact la presedintele ANCOM (cf. OUG 34/2008 art. 20).

Ce a facut ANCOM pentru implementarea ELS in Romania? Ce au facut operatorii de telefonie mobila? In ce stadiu este aceasta implementare in prezent?”, a explicat Drula pe Facebook.

„Dl. GRINDEANU ne poate explica foarte concret, ca reglementator si responsabil de emiterea legislatiei tertiare, cum a fost activ/pro-activ pentru implementarea acestui sistem in Romania si de cate ori a condus grupul de lucru pentru implementarea AML?”, a reiterat deputatul USR.

Citeste si: „Treaba mea”. Nesimtire de PSD-ist, Grindeanu refuza sa spuna de ce a angajat-o la ANCOM pe fiica lui Paul Stanescu

Cotidianul Libertatea a relatat recent ca Sorin Grindeanu are sase consiliere, dintre care una este o fosta Miss Buzau, iar cealalta este fiica pesedistului Paul Stanescu.

Intrebat care au fost criteriile pentru angajarea celor doua consiliere, Grindeanu a raspuns: „Sunt criteriile mele, criterii pe care le cunosc eu si nu vreau sa intru in amanunte”.

Grindeanu a petrecut cu Miss Buzau cateva zile in Insulele Azore, intr-o „delegatie” platita din bani publici.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: