Complot TERORIST in Germania. Jihadistii ISIS, deghizati in refugiati, planuiau sa loveasca chiar in inima tarii

externe

Ies la iveala noi detalii despre identitatea si scopul jihadistilor arestati astazi in Germania. Fortele speciale au intreprins razii de amploare in trei regiuni din Germania, fiind vizata o celula terorista a ISIS.

Raidurile au vizat patru barbati cu varste cuprinse intre 26 si 49 de ani si o femeie. Principalul suspect, un algerian in varsta de 35 de ani, a fost arestat intr-un centru de refugiati din Attendorn. Acesta a intrat in Germania in toamna lui 2015, venind de pe ruta balcanica, inregistrandu-se ca „refugiat” in Bavaria, scrie Die Welt. Si sotia acestuia este vizata de politie.

La Berlin au participat la razie peste 450 de politisti. Trei din cei cinci membri au celulei teroriste au fost arestati, unul fiind acum inca liber. Acesta este tot un „refugiat”, un tanar de 26 de ani care locuia intr-un centru de imigranti din Hanovra.

Presa germana scrie ca teroristii planuiau sa atace chiar in inima Germaniei, in centrul Berlinului, vizand doua zone des frecventate de turisti: Alexanderplatz si Checkpoint Charlie.

charlie

Politistii au mentionat ca jihadistii au fost extrem de atenti si comunicau doar cifrat. Toti aveau indentitati false, sustinute de pasapoarte siriene. Operatiuni politiei a fost demarata cu putin timp inainte ca acestia sa se reuneasca si sa recurga la atacuri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: