Complotul impotriva lui Dragnea ia amploare dupa sedinta CEX. Baronii PSD fac coada la usa lui Tudose pentru a saruta mana noului stapan

politica

Premierul Mihai Tudose s-a intalnit, marti, la Palatul Victoria, cu presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, potrivit unor surse politice, dar si cu mai multi presedinti de consilii judetene care au participat la o ceremonie de semnare a unor contracte pentru achizitia de echipamente medicale.

„Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a ajuns la Guvern in jurul orei 11.00, el avand o discutie de circa jumatate de ora cu premierul Mihai Tudose”, au precizat pentru Mediafax surse politice.

De asemenea, premierul a avut intalniri separate cu mai multi presedinti de consilii judetene, care au participat la ceremonia de semnare a contractelor pentru achizitia a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanta Magnetica (RMN) si 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicala de imagistica utilizata pentru stocarea, recuperarea, prezentarea si partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).

Printre presedintii de consilii judetene care au participat la evenimentul de la sediul Guvernului s-au numarat Marian Oprisan (Vrancea), Maricel Popa (Iasi), Ionel Arsene (Neamt), Marius Horia Tutuianu (Constanta).

„Opiniile domnului presedinte executiv puse in acel document merita sa fie luate in discutia Comitetului Executiv si puse in dezbaterea partidului, pentru ca Partidul Social Democrat e un partid serios, puterea lui sta in suma membrilor, simpatizantilor, liderilor de valoare pe care ii are atat in plan local, cat si in plan central. Suntem un partid viu, un partid in care suntem uniti, dar e nevoie de diversitatea opiniilor noastre”, a declarat, ulterior, presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan.

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a transmis o scrisoare liderilor partidului in cadrul sedintei Comitetului executiv de luni, in care a precizat ca PSD a acceptat suspendarea democratiei interne, lucru pe care il considera o eroare care trebuie asumata de formatiune.

„Este un proiect politic vizavi de anul 2018 care e un an preelectoral, considerand ca colegii mei o vor analiza si la CEx-ul urmator o vom discuta. In 2019 avem doua randuri de alegeri, sunt extrem de multe lucruri, le-am scris acolo. Sa o adoptam ca un program politic pentru perioada urmatoare, in care am tras niste semnale de alarma vizavi de partea politica a partidului, atat”, a declarat Badalau, dupa sedinta conducerii PSD.

„Va supun atentiei o serie de provocari si posibile solutii la acestea, avand credinta ca doar impreuna putem reusi. 1. Renasterea democratiei interne din PSD: dialog, transparenta, responsabilitate. Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democratiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie sa ne-o asumam: PSD si-a demis propriul guvern prin motiune de cenzura; decizii economice majore, precum impozitul pe gospodarie, au fost anuntate si apoi abandonate; fluiditatea schimbarii in functiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern sa poata cu adevarat performa; nu toti cei care au devenit ministri erau cunoscuti in partid sau recunoscuti profesional in domeniile respective pentru a merita un loc in guvern”, se arata in scrisoarea lui Badalau.

Badalau atrage atentia ca aceste erori subrezesc increderea cetatenilor in PSD: „Primul pas este sa consideram legitime si opiniile cu care nu suntem de acord, sa abandonam iluzia falselor unanimitati. Pasul al doilea este punerea in functiune a mecanismelor statutare pentru conducerea colectiva a partidului”, se mai arata in scrisoarea presedintelui executiv al PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: