Complotul Olgutei? 17.000 de pensionari din Dolj au primit pensii diminuate. Reactie dura a premierului Orban: „Asta a alimentat o intreaga campanie a PSD-ului: ‘Vedeti, iata, PNL taie pensiile'”

politica

Premierul Ludovic Orban spune ca, in judetul Dolj, au fost distribuite pensii la nivelul celor de dinainte de 1 septembrie, data de la care a crescut punctul de pensie, considerand ca aceasta situatie este inacceptabila. El a cerut ca la Ministerul Finantelor si la Ministerul Muncii sa fie facute verificari pentru a se vedea cui apartine aceasta greseala, CEC-ului sau Casei Judetene de Pensii. Orban a afirmat ca aceast lucru a alimentat o intreaga campanie: „PNL taie pensiile”.

“Din informatiile mele, in judetul Dolj, au fost distribuite pensii la nivelul pensiilor de dinainte de 1 septembrie, pensiile distribuite prin CEC. Astea sunt situatii care sunt inacceptabile cu atat mai mult, cu cat dupa cresterea punctului de pensie la 1 septembrie o data s-au platit pensiile majorate, se stia foarte bine care este cuantumul pensiilor dupa cresterea punctului de pensie de la 1 septembrie si e cam ciudat ca in luna noiembrie pensiile se dau la cuantumul de dinainte de… Iar asta a alimentat o intreaga campanie a PSD-ului: «Vedeti, iata, PNL taie pensiile». E chestiune care apartine fie Casei de Pensii, fie CEC-ului”, a declarat Orban, joi, intr-o conferinta de presa, citat de news.ro.

Premierul a precizat ca a cerut verificari pentru lamurirea acestei situatii.

“Am solicitat ministrului Finantelor sa solicite CEC-ului, conducerii CEC, sa faca imediat un control. De asemenea, la Ministerul Muncii, sa vedem daca nu cumva au provenit din partea Casei de Pensii, de la nivelul judetului Dolj”, a afirmat primul ministru.

CEC Bank Dolj a virat, in cursul zilei de miercuri, pensiile diminuate pentru aproximativ 17.000 de pensionari doljeni. Practic, pensionarii care au carduri la banca de stat amintita s-au trezit ca li s-au virat miercuri in conturi pensiile la nivelul lunii august 2019. Asadar, pensionarii primisera in conturile deschise la CEC Bank pensiile la nivelul avut inainte de majorarea punctului de pensie, care a intrat in vigoare la data de 1 septembrie.

Casa de Pensii a virat cuantumul real al pensiilor tuturoro doljenilor. Contactata de GdS, directoarea Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj, Daniela Licu, a precizat ca eroarea nu a apartinut institutiei.

„Nu a fost eroarea de la Casa de Pensii. Conform procedurii, in fiecare luna, casele de pensii vireaza banii in contuirile bancilor cu doua zile lucratoare inainte de data de 14. Luna aceasta, Casa de Pensii a facut ordinele de plata din Trezorerie pe data de 12 noiembrie, iar Trezoreria a facut viramentele catre toate bancile la cuantumul real al pensiilor. Noi am aflat intamplator de la un pensionar care a venit la sediul nostru sa spuna ca a primit de la CEC Bank pensia diminuata.

De la banca ni s-a comunicat ca a fost o eroare informatica a CEC Bank. In cursul zilei de miercuri au virat pensiile diminuate. Am inteles de la conducerea bancii ca pana seara s-a remediat situatia. Nu s-a mai intamplat pana acum un astfel de eveniment. Dar a fost doar o eroare informatica”, a declarat Daniela Licu, directoarea CJP Dolj.

Presedinte al PSD Dolj este Claudiu Manda, sotul Liei Olguta Vasilescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: