„Comportament aberant” al sefului CCR, Valer Dorneanu, fata de un cunoscut jurnalist: „Nu am vazut asa ceva in 20 de ani de presa”

news

Jurnalistul Silviu Sergiu de la Newsweek Romania isi manifesta surprinderea fata de modul ales de presedintele CCR, Valer Dorneanu, de a-i refuza acordarea unui interviu. „Marturisesc ca, dupa 20 de ani de presa, nu credeam ca institutiile statului o sa-mi mai faca surprize”, spune Sergiu.

Dorneanu a refuzat sa-i acorde un interviu invocand prevederi legale, care insa nu l-au impiedicat in trecut pe seful CCR sa acorde declaratii unor posturi de televiziuni.

„Marturisesc ca, dupa 20 de ani de presa, nu credeam ca institutiile statului o sa-mi mai faca surprize. Am vazut cam tot ce se putea vedea in materie de comportament aberant cu presa incat sa ma fi imunizat.

Asadar, ce putea sa ma mai surprinda neplacut? Ei, bine, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a reusit sa faca acest lucru.

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a refuzat sa-mi acorde un interviu pentru revista ‘Newsweek Romania’, care va aparea pe 11 mai a.c.

Nu acest lucru m-a tulburat, este dreptul domniei sale sa-si aleaga unde vrea sa apara, ci faptul ca a invocat legea de functionare a Curtii pentru a-si justifica refuzul. Asadar, mi s-a dat flit legal, dupa cum puteti constata si din imaginea de mai jos.

Stau si ma intreb de ce a preferat domnul Dorneanu sa incalce legea atunci cand le-a dat jurnalistilor declaratilor pe holurile Palatului Parlamentului, unde CCR isi are sediul? Sau atunci cand CCR a luat decizia referitoare la abuzul in serviciu si a acordat un interviu in exclusivitate postului B1 TV?

Partea buna este ca viata merge inainte si fara interviul domnului Dorneanu in paginile ‘Newsweek’. Subiecte cu el avem, slava Domnului! E doar un semnal de alarma asupra schizofreniei institutionale in care s-a ajuns!”, a scris Silviu Sergiu pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: