Comunicat al Guvernului, site-ul PSD-ist stiripesurse.ro publica informatii false: „Toate informatiile transmise ‘pe surse’ sunt false, prezentate in mod trunchiat si incorect”

news

Ministerul Sanatatii a anuntat joi ca site-ul stiripeusrse.ro, detinut de Iosif Buble, sotul deputatei Dianei Tusa, a publicat informatii false. Guvernul a interzis deja, ca urmare a instaurarii starii de urgenta, un site care publica informatii false.

Comunicatul Ministerului Sanatatii:

Urmare a informatiilor false aparute in spatiul public, conform carora Romania a refuzat ajutorul Republicii Populare Chineze pentru limitarea raspandirii COVID 19, Ministerul Sanatatii precizeaza urmatoarele:

Dezmintim categoric informatiile aparute in articolul: https://www.stiripesurse.ro/neintelegeri-intre-romania-si-china-mana-de-ajutor-oferita-de-chinezi-tratata-cu-indiferenta-de-romani-surse_1442395.html

Toate informatiile transmise „pe surse” sunt false, prezentate in mod trunchiat si incorect.

In data de 13 martie 2020, la invitatia Ambasadei Republicii Populare Chineze din Romania, reprezentantii mai multor institutii din Romania au participat la o videoconferinta alaturi de reprezentantii altor state din Europa, in care partea chineza a prezentat experienta in prevenirea si controlul
pandemiei cu noul coronavirus.

Invitatia nu a fost adresata ministrilor Sanatatii, ci reprezentantilor ministerelor sanatatii. Din partea Romaniei au participat reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai INBI Matei Bals si reprezentantul DSU.

In cadrul videoconferintei au fost prezentate mai multe aspecte tehnice privind experienta partii chineze in preventia si tratarea pacientilor infectati. Mai exact au fost prezentate protocoale de investigatie epidemiologica, recomandari de dezinfectie, ghiduri pentru aeroporturi si companii aeriene, managementul contactilor apropiati, protocoale de protectie a grupurilor specifice, protocoale de diagnostic de laborator, ghiduri de tratament, rolul si interventia diferitelor autoritati, atat cele de sanatate, cat si cele locale.

La sfarsitul videoconferintei, a existat o sesiune de intrebari si raspunsuri. Avand in vedere ca a fost agreata o singura interventie pentru fiecare tara, la nivelul Romaniei s-a decis ca interventia sa fie facuta de catre reprezentantii INBI Matei Bals, direct implicati in tratarea cazurilor cu COVID 19.

Romania apreciaza deschiderea partii chineze pentru sprijinirea masurilor implementate in tara noastra si considera ca modul de abordare al autoritatilor din China reprezinta „standardul de aur” in managementul pandemiei cu noul coronavirus.

Intre cele doua tari exista o colaborare permanenta.

Mai mult, in data de 6 martie secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Nelu Tataru, a avut intalniri cu reprezentantii Ambasadei Republicii Populare Chineze la sediul Ministerului Sanatatii in cadrul carora a discutat mai multe aspecte privind gestionarea resurselor pentru limitarea raspandirii COVID 19.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: