Comunicat DNA dupa audierea lui Stefanescu. Seful de campanie al PSD a furat un Mercedes de lux din patrimoniul partidului

politica

Procurorii Directiei Nationale Aanticoruptie au extins, luni, urmarirea penala fata de Mircea Draghici, trezorier PSD, cu privire la infractiunea de delapidare, informeaza DNA.

Comunicatul DNA:

La solicitarea reprezentatilor mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 294/VIII/3 din 2 aprilie 2019, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus extinderea urmaririi penale fata de aceeasi persoana, trezorier al unui partid, cu privire la savarsirea unei alte infractiuni de delapidare.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In calitate de trezorier al unui partid, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti apartinand formatiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fara incasarea contravalorii acestuia la momentul instrainarii.

Concret, data de 10.07.2017, formatiunea politica, prin trezorier, a cumparat autoturismul anterior mentionat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vandut unei persoane din familia trezorierului, insa contravaloarea acestuia nu a fost incasata de partid la data instrainarii bunului. Banii pentru autoturism au fost platiti abia la data de 23.08.2018.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: