Concluziile anchetei: De ce au MURIT cei 71 de refugiati in camionul din Austria

news

Medicii legisti au autopsiat 16 dintre cele 71 de cadavre ale unor refugiati descoperite joi, intr-un camion frigorific, pe o autostrada din Austria, si au ajuns la concluzia ca acestia s-au sufocat, avand in vedere ca erau inghesuiti cate cinci oameni pe metrul patrat, a anuntat politia austriaca.

Patru copii se aflau printre persoanele gasite moarte in camion, pe autostrada dintre frontiera ungara si Viena, unde fusese abandonat cu 24 de ore inainte. Refugiatii erau cel mai probabil originari din Siria sau Afganistan.

Doi medici patologi examineaza cadavrele la departamentul de medicina legala din Viena. „Inca asteptam raportul final de la echipa de legisti, dar se pare ca (refugiatii) s-au sufocat”, a declarat duminica Gerald Pangl, purtator de cuvant al politiei din provincia Burgenland, unde a fost gasit camionul, relateaza Reuters in pagina online.

Pangl a adaugat ca refugiatii erau atat de inghesuiti in camion incat cinci persoane erau nevoite sa imparta o suprafata de numai un metru patrat, precizeaza Mediafax.

Politia precizase anterior ca vehiculul conceput pentru transportul produselor de carne nu avea guri de aerisire. Specialistii incearca insa sa stabileasca daca unitatea de racire a vehiculului era functionala in timpul transportului, a adaugat Pangl.

Cinci suspecti – patru bulgari si un afgan – au fost retinuti in Ungaria in legatura cu acest caz, fiind cercetati pentru trafic de persoane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: