„Concursuri pe bune”. USR anunta ca vor fi dati afara „cumnatii, verii, nepotii si amantele” din sistemul bugetar

politica

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa la Targoviste, ca liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, in guvernarea 2006-2007, cand era crestere economica, a „impanat administratia publica cu functionari”, iar acum este nevoie de o reforma administrativa.

„Am spus si la prioritatile noastre: necesitatea reformei administrative. Pentru asta putem sa ii multumim foarte mult eternului politician, sper eu, acum, pe final de cariera, domnul Tariceanu, care pe cresterea economica din 2006-2007, cand Romania avea undeva la 450.000 de functionari publici, a considerat ca toata acea performanta a noastra trebuie folosita, intre ghilimele, pentru a impana administratia publica cu functionari. Si a crescut atunci, intre timp s-a ajuns si la 1,8 milioane de functionari, deci, practic, aproape de patru ori s-a dublat, fara ca serviciile sau calitatea lor sa creasca in vreun fel. Acum platim iresponsabilitatea acelei perioade si acelei guvernari”, a afirmat Barna, citat de Agerpres.

Acesta a adaugat ca solutia ar fi reforma in institutiile administrative. „Functionarii competenti si responsabili nu au nicio problema, restul, cei angajati pe criterii de amante, cumnati, veri, nepoti – vor fi concursuri pe bune”, a spus liderul USR.

Dan Barna fost prezent duminica in Targoviste pentru a strange semnaturi pentru candidatura la presedintie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: