Condamnare record. 40 de ani de inchisoare pentru ca a aruncat apa FIARTA pe un cuplu GAY

externe

Martin Blackwell a fost condamnat, miercuri, la 40 de ani de inchisoare, dupa ce a aruncat apa clocotita pe un cuplu gay, cei doi avand nevoie de operatii chirurgicale din cauza arsurilor severe.

Juriul a deliberat aproximativ 90 de minute, inainte sa-l gaseasca vinovat pe Martin Blackwell, 48, de 8 acuzatii asupra lui Anthony Goode si Marquez Tolbert, conform Washington Post.

Judecatorul Henry Newkirk a spus ca dovezile sunt coplesitoare, iar Blackwell s-a comportat intr-un mod mod premeditat, fara scrupule. Judecatorul a mentionat:” Iti ia ceva timp pentru a a fierbe apa. Ai avut atat timp ca sa apelezi la vocea constiintei si sa renunti la acest gest!”

Procurorii au declarat ca a fost un atac premeditat, rau-intentionat din partea inculpatului. Una dintre victime, Tolbert, a depus marturie. Dupa ce a turnat apa clocotita pe ei, Blackwell l-a apucat, in timp ce el se zbatea din cauza durerilor, si i-a spus:” Da-i drumu’ din casa mea, cu toti homosexualii tai!”

Statul Georgia nu are o lege pentru ura care tine de sexualitate sau orice alta discriminare. FBI a mentionat faptul ca in martie au pornit o investigatie, dar purtatorul de cuvant, Kevin Rowson, a spus, miercuri, ca agentia nu priveste aceasta investigatie ca pe-o proba palpabila.

Avocata lui Martin Blackwell a confirmat faptul ca barbatul a turna apa peste cei doi barbati, dar a rugat juriul sa mentioneze faptul ca a fost un gest necugetat. “Nu este vorba despre ura. Este vorba despre cultura veche, despre atitudinea homofoba de pe vremuri”, le-a explicat Monique Walker celor din juriu.

Apararea nu a chemat in boxa acuzatilor niciun martor si nu a prezentat nicio dovada. Blackwell, care a fost nepasator pe tot parcursul procesului, nu a dorit sa vina in boxa acuzatilor. El nu a avut nicio remuscare sau reactive dupa ce a fost anuntat verdictul.

Martin era sofer pe tir si locuia cu iubita lui, Kim Foster, in apartamentul surorii lui, cand locuia in oras. Gooden, fiul iubitei sale, si Tolbert formau un cuplu de o luna si dormeau in acel apartament, dupa ce au lucrat o tura suplimentara de noapte, iar Blackwell a turnat apa fierbinte pe ei.

Avocata lui Martin a declarat ca cei doi tineri au avut un comportament nerespectuos si ca sunt anumite activitati pe care oamenii care impart aceeasi casa n-ar trebuie sa le faca.

Procurorul Fani Willis a ras cand a auzit acesta ipoteza din partea avocatei. “Nu ne intoarcem in perioada cand tratai oamenii diferit din cauza faptului cum se comportau”, a conchis aceasta.

Avocata lui Blackwell a spus ca barbatul a recurs deseori la jigniri asupra membrilor care imparteau acel apartament, intrebandu-i despre viata lor sexuala, adresandu-le cuvinte peiorative, iar aruncatul apei clocotite pe acest cuplu fiind doar o prelungire a acestui comportament nesabuit. El nu ar fi vrut de gand sa-i raneasca pe cei doi, el a dorit doar ca cei doi sa inceteze acest comportament rusinos, in conceptia lui.

Procurorul a mentionat faptul ca actiunile lui Blackwell au fost premeditate. El a avut timp sa aleaga cea mai mare oala din casa, sa o umple cu apa si sa puna apa la fiert. Asta i-a oferit destul timp sa se gandeasca la consecintele gestului sau.

Gooden, una dintre victime, 24, a fost spitalizat o luna in spital, dintre care doua saptamani si le-a petrecut intr-o coma indusa, iar Tolbert, cealalata victim, si-a petrecut 10 zile in spital. Ambii barbati au suferit arsuri severe, care au necesitat interventii chirurgicale si transplant de piele.

Ambii au depus marturie, marti. Acestia au dezvaluit faptul ca au trecut prin momente terifiante, trecand printr-o suferinta de nedescris, si nu au fost in stare sa faca nici cele mai banale activitati, precum mancatul, spalatul sau mersul la toaleta fara ajutorul personalului din spital.

“Sunt foarte entuziasmat. Cred ca s-a facut dreptate!”, le-a spus acesta reporterilor, dupa anuntarea verdictului. A fost atat de emotionat inaintea procesului, dar odata ce-a depus marturie despre ce s-a intamplat, i s-a luat o piatra de pe inima, a relatat acesta.

Dupa ce a trecut prin asemenea chinuri, Tolbert a realizat cat de pretioasa e viata, fiind pregatit sa treaca peste acest incident si sa se axeze pe cursurile de arhitectura. El si Gooden au ramas prieteni si vorbesc fiecare cu celalalt despre cum se mai simt, cum recurge recuperarea.

Procurorii au rugat juriul sa-l gaseasca pe Blackwell vinovat de desfigurare agravanta si pierdere a utilitatii a unor membre corporale, alaturi de vinovatia pentru asalt agravant in cazul aruncarii apei clocotite pe cei doi tineri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: