Condamnari cu executare in dosarul violentelor din Piata Victoriei. Trei ultrasi au primit peste trei ani de puscarie

news

Trei ultrasi implicati in violente impotriva jandarmilor la mitingul organizat in Piata Victoriei, in februarie 2017, impotriva adoptarii OUG 13 pe Justitie au fost condamnati vineri de Judecatoria Sectorului 1 la inchisoare cu executare, iar alti opt au primit pedepse cu suspendare. Alti doi tineri au primit avertisment, iar unul a fost achitat.

Potrivit deciziei instantei, in acest dosar au fost trei condamnati la inchisoare cu executare: Ionut Cristian Dinu – 3 ani, Octavian Gheorghe – 3 ani si 11 luni, Radu Razvan Marian – 4 ani si 6 luni, plus 3.000 lei amenda penala.

Infractiunile retinute in sarcina lor sunt de ultraj, tulburarea ordinii si linistii publice, folosirea de obiecte periculoase.

Alti opt protestatari au primit pedepse cu suspendare: Stefan Gabriel Lupu – 1 ani si 4 luni, Alexandru Claudiu Palade – 1 an si 10 luni, Andrei Catalin Pavel – 2 ani si o luna, Andrei Bogdan Fagel – 1 an si 6 luni, Alexandru Timinschi – 2 ani si 6 luni, Alexandru Boscu – 2 ani, Daniel Ionut Ion – 2 ani si 6 luni, Andrei Dumitrescu – 2 ani si 6 luni. Instanta a mai dispus ca ei sa presteze intre 90 si 120 de zile munca neremunerata in folosul comunitatii, in cadrul Politiei Locale Sector 1 sau Administratiei Domeniului Public Sector 1.

Doi tineri – Iancu Alin Alexandru si Calin Mihai – au primit avertisment, iar Alexandru Moraru a fost achitat.

In cazul lui Robert Liviu Iancu, instanta a dispus masura educativa a asistarii zilnice pe 6 luni, perioada in care nu are voie sa participe la adunari publice cu caracter politic, social, cultural sau sportiv de orice amploare, actiuni de protest organizate sau spontane. El mai trebuie sa urmeze un curs de pregatire scolara sau de formare profesionala si sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Bucuresti.

Pe latura civila, cinci protestatari trebuie sa-i achite unui jandarm pe care l-au agresat 2.000 euro cu titlu de daune materiale si 35.000 euro daune morale.

De asemenea, patru protestatari trebuie sa-i achite unui alt jandarm 6.000 euro daune materiale si morale. Un jandarm trebuie sa primeasca daune totale de 22.000 de euro, iar un altul daune de 2.200 euro.

Instanta a mai dispus prelevarea probelor biologice de la inculpati in vederea introducerii profilelor genetice in SNDGJ, la data ramanerii definitive a sentintei.

Fata de un alt protestatar trimis in judecata – Milan Miroslav Rascov – instanta a dispus incetarea procesului penal, in urma decesului acestuia in august 2017.

Decizia pe care au dat-o magistratilor de la Judecatoria Sectorului 1 vineri este una in prima instanta, prin urmare poate sa fie contestata.

In februarie 2017, zeci de mii de oameni au iesit in Piata Victoriei pentru a protesta fata de OUG 13. Dupa cateva ore de protest pasnic, zeci de huligani au inceput sa arunce spre jandarmi cu sticle incendiare, pietre si bucati de gheata. Potrivit anchetatorilor, cei care au provocat violentele erau membrii unor galerii de fotbal, iar planul lor a fost unul stabilit cu ore bune inainte de inceperea protestului.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: