Condamnari in dosarul Microsoft: Cocos si Pinalti, inchisoare cu EXECUTARE

news

Curtea suprema a anuntat prima decizie in Dosarul Microsoft, in care sunt inculpati oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru, fostul ministru Gabriel Sandu si fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan.

Singurul care nu si-a recunoscut complet faptele a fost Gheorghe Stefan. De altfel, acesta a primit si cea mai mare pedeapsa.

Omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost condamnat joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an si sase luni inchisoare cu suspendare.

Fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare.

Omul de afaceri Dorin Cocos a fost condamnat joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare.

Fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan a fost condamnat joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare cu executare.

Totodata, Cocos trebuie sa plateasca o despagubire de 3,7 milioane de euro, Sandu trebuie sa achite 2,9 milioane de euro, Stefan trei milioane, iar Nicolae un milion. In plus, acesta din urma trebuie sa munceasca sase luni in folosul comunitatii.

In dosarul Microsoft, Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan au fost acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar fostul ministru Gabriel Sandu, de luare de mita si spalare de bani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: