Condamnat in trecut pentru furt, un lider de prim rang al PSD a modificat acum legea pentru a putea ocupa o functie importanta in stat

politica

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a propus si a reusit apoi sa modifice o lege astfel incat el sa poata fi numit in fruntea Curtii de Conturi. Badalau a fost condamnat in 1988 pentru furtul a patru saci de grau, insa a fost achitat de Ceausescu.

Surse politice au declarat pentru Realitatea TV ca Badalau ravneste la fotoliul de presedinte al Curtii de Conturi, functie ocupata acum de Nicolae Vacaroiu, caruia in toamna ii va expira mandatul. Jurnalistii de la „Adevarul“ arata modul in care Bafalu a schimbat legea pentru a se instala el in locul lui Vacaroiu.

„Prin mai-iunie, Badalau se lauda la toata in lumea in partid ca el va fi sef la Curtea de Conturi“, au declarat surse din PSD pentru „Adevarul“. Fix in luna mai, Badalau insusi relaxa conditiile cerute de lege pentru ocuparea postului de presedinte al Curtii de Conturi. Iata cum. Articolul 47 din Legea de functionare a Curtii de Conturi (94/1992) impune trei criterii pentru sefia institutiei: „studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani in specialitatea studiilor absolvite si pregatire profesionala temeinica“. Deci Nicolae Badalau, de profesie inginer, n-ar fi putut ajunge sef al Curtii de Conturi. Numai ca a depus personal un amendament la lege, astfel incat conditiile de studii suna acum in felul urmator: „studii superioare economice, juridice sau ingineresti”. Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi, caci PSD detine controlul in Parlament. Asadar, legea care-l oprea pe Badalau sa ajunga presedintele Curtii de Conturi a fost modificata chiar de Badalau pentru Badalau, mentioneaza Adevarul.

In 1988, Badalau a fost condamnat pentru ca a furat patru saci cu grau. „Profitand de neatentia muncitorilor din cadrul Bazei de Receptie Malu Spart, a sustras 4 saci cu grau pe care i-a transportat la locuinta inculpatului Gheorghe Dumitru, vanzandu-i acestuia cu suma de 1.200 lei”, se arata in decizia instantei. Liderul PSD a primit la acea vreme o pedeapsa de un an de inchisoare, pe care, cu sansa, n-a mai executat-o. Nicolae Ceausescu, cu ocazia aniversarii a 70 de ani, a amnistiat toate condamnaraile mai mici de 10 ani. Badalau apucase totusi sa stea totusi doua saptamani in arest. Nicolae Badalau este poreclit baronul-Ficatel, din cauza unui dosar penal penal in care este acuzat ca a luat spaga carne de pui pentru a o da mita in alegeri.

badalau-instanta
badalau-instanta2

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: