Condamnata Alina Bica, alaturi de sotul lui Udrea: „Nu am nicio intentie sa ma intorc in Romania. Vreau o noua viata aici”

news

Alina Bica, fosta sefa DIICOT, a fost filmata cu camera ascunsa de un jurnalist italian intr-un restaurant din Bari, alaturi de iubitul si fetita Elenei Udrea. Ea a spus ca nu mai are nicio intentie sa se intoarca in Romania, in conditiile in care are de executat patru ani de inchisoare.

„Nu am nicio intentie sa ma intorc in Romania. Vreau o noua viata aici”, a spus Alina Bica in inregistrarea difuzata de Antena 3.

„Vreau sa ies sa ma plimb fara sa se uite cineva la mine, nu vreau publicitate. Acum sunt o persoana normala, muncesc, dar am acest cazier judiciar si nu pot sa merg sa lucrez in sectorul public dupa o cariera de 18 ani si facultate la Sorbona. Am incercat sa locuiesc in nord, dar nu mi-a placut, sunt indragostita de sudul Italiei. Imi place aici la Bari, langa Altamura”, a mai spus Alina Bica.

Jurnalist italian: Pot sa va pun o intrebare directa?

Alina Bica: Cum sa nu.

Jurnalist italian: Cum s-a incheiat povestea dvs? Pentru ca am citit tot felul de chestii.

Alina Bica: Povestea mea s-a incheiat astfel: la inceput am avut 4 capete de acuzare, infractiuni, am fost achitata in 3. Infractiuni de coruptie, abuz in serviciu si favorizarea infractorilor… Am fost achitata pentru toate acuzatiile de coruptie, a ramas doar unul, pentru care sunt in aceasta situatie in Italia. Este vorba despre o infractiune de favorizare a infractorilor.

Jurnalist italian: Pe cine ati favorizat?

Alina Bica: Un acuzat pe care eu l-am trimis in judecata. Si, pentru ca eu i-am zis judecatorului ca il las pe el sa aleaga cum sa-si execute pedeapsa acuzatul, ei au zis ca asta este favorizarea infractorului si au dispus condamnarea cu aplicarea extensiva a legii penale.

In acest moment, am in curs o procedura la CEDO, care a trecut deja acel filtru de admisibilitate. Am fost achitata pe celelalte trei acuzatii si incerc sa imi fac treaba. Eu am zis asa: eu eram sefa, am muncit toata viata. Ce persoana sanatoasa la cap poate spune „astazi comit o infractiune, risc totul pentru nimic?”(…)

Sunt aici, in Italia, din 2019. Am ales Italia pentru ca sora mea a lucrat timp de 10 ani pentru guvernul de la Roma. Incerc sa fac recunoasterea aici, pentru ca am vrut sa inchid, nu am nicio intentie sa ma intorc in Romania. Vreau sa imi fac o viata aici, vreau sa ma simt libera si sa fac ce vreau.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: