Condamnatul Adrian Nastase e nervos dupa raportul lui Toader despre Kovesi si invoca protestele si presiuni de la Bruxelles

politica

Adrian Nastase, condamnat de doua ori pentru fapte de coruptie, comenteaza raportul intocmit de ministrul Justitiei in ceea ce priveste activitatea lui Kovesi si a lui Lazar la sefia celor doua parchete. Nastase spune ca Toader nu s-a transformat in kamikaze, cerand demisia lui Kovesi, din cauza presiunii protestelor si a intalnirilor de la Bruxelles.

Pe blog, Nastase mai scrie ca domeniul justitiei ramane apanajul presedintelui, motiv pentru care se contureaza un nou pact de coabitare.

Exista o fractura evidenta in raportul prezentat, aseara, de ministrul justitiei, Tudorel Toader. Prima parte este o analiza juridica. Este adevarat, nu a functionalitatii , a managementului celor doua parchete, ci a jurispridentei CCR, in special a ultimei sale decizii. Concluzia juridica a Raportului a fost aceea ca decizia a fost corecta! Veti spune ca nu acesta era rolul evaluarii. (…)

Spuneam ca exista o fractura in Raport. Prima parte este riguroasa juridic, de fapt o analiza descriere de jurisprudenta si de coerenta constitutionala. A doua parte insa este o concluzie politica, o concluzie de oportunitate. Daca veti revedea emisiunea mea de la Antene 3, cu Mihai Gadea, de acum 10 zile, veti observa ca am anticipat cu exactitate acest deznodamant. Am aratat rolul presiunii externe, rolul MCV, rolul intalnirilor de la Bruxelles, rolul ambasadorului american, rolul protestelor din piata asupra deciziei ministrului.

In timpul asta, PSD si guvernul i-au dat „mana libera” lui Tudorel Toader, lasandu-l de fapt singur sa se bata cu toate aceste forte. Cu alte cuvinte, au ales „pilotul” dar nu i-au dat „un plan de zbor”. Iar acum unii lideri par suparati ca „pilotul” nu s-a transformat in kamikaze.

Este clar, dupa parerea mea, ca dupa externalizarea justitiei din guvern (acceptarea unui ministru tehnocrat care sa „repare” singur legislatia in domeniul justitiei si sa-si aleaga singur secretarii de stat), se contureaza din nou un ‘domeniu rezervat’ in materia justitiei pentru presedinte, cu alte cuvinte un nou pact de coabitare”, scrie Adrian Nastase pe blog.

Ministrul Justitiei a declarat, miercuri, ca nu se impune o solicitare de revocare a celor doi procurori-sefi.

„Evaluand toti factorii de constitutionalitate, legalitate si oportunitate am apreciat ca in acest moment nu este oportuna declansarea mecanismului institutional de revocare a procurorului general si a sefei DNA”, a concluzionat Toader.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: