Condamnatul Adrian Nastase ii ironizeaza pe protestatarii #Rezist – text batjocoritor despre manifestantii din Piata Victoriei

news

Adrian Nastase, dublu condamnat definitiv, ironizeaza protestatarii #Rezist din Piata Victoriei. El scrie ca a observat ca nu exista trecere de pietoni in fata Guvernului si se intreaba, batjocoritor, cum ajungeau manifestantii in Piata.

Intr-un articol pe blog, titrat ironic „Nu #rezist sa pun o intrebare”, Nastase ironizeaza pana si hashtagul simbol al manifestatiilor din iarna.

„Aproape in fiecare zi trec prin Piata Victoriei. E vorba de piata din fata Guvernului. Cand lucram in zona, am propus sistematizarea ei si realizarea unui sens giratoriu in jurul unui monument de genul celor din marile piete ale Parisului. Am propus si realizarea unei parcari in „buzunarele” subterane ramase de la constructia metroului. Pentru a se evita talciocul de masini de acolo si riscul inerent din punctul de vedere al unei posibile actiuni teroriste. Proiectul exista dar evident, dupa 2004, nimeni nu s-a mai ocupat de el.

Acum, Piata s-a transformat intr-un fel de Hyde Park, unde se strang, la diferite ocazii, tineri, mame cu copii in brate, caini, ultrasi etc. Ok. E democratie. Fiecare face ce vrea. Inclusiv multinationalele – asta ramane intre noi. Intrebarea care ma framanta, insa, asteptand, in fiecare zi, la stopurile nesincronizate de acolo, este pe unde ajung, in „insula” din mijlocul pietei, aparatorii statului de drept, in conditiile in care nu exista nicio trecere de pietoni intre trotuare si „insula respectiva?!

Exista, in opinia mea, mai multe solutii urbanistice pentru a rezolva aceasta situatie. Prima ar fi construirea unei pasarele, de la Muzeul Antipa pana in centrul pietei. A doua ar fi construirea unui tunel direct de la metrou care sa iasa in mijlocul pietei. Ar putea fi organizat si un transport de baloane cu heliu de pe Aeroportul Baneasa pana in piata. Mai am si alte idei dar nu pot sa vi le spun, acum, pentru ca am interdictii electorale.

Este cert insa ca, deocamdata, aparatorii statului de drept, care #rezista, din cand in cand, in piata, tineri sau mai putin tineri, incalca legea, traversand prin locuri nemermise, pentru a ajunge in mijlocul pietei. Desigur, in numele valorilor si principiilor europene. Si sub privirile ingaduitoare ale politistilor din zona. Precizez, inca o data, nu exista nicio trecere de pietoni spre centrul pietei.

Unii ar spune, inclusiv Socrate, ca pentru a cere respectarea legilor, ar trebui ca, mai intai, tu insuti sa le respecti. Dar, asa cum spunea Poincare, referindu-se la Romania: „nous sommes ici aux Portes de l’Orient, ou tout est pris a la legere”.

PS Adaug o fotografie a Pietei dintr-o perioada in care circulatia masinilor era mai usoara. Actuala cladire a guvernului, proiectata de arhitectul Duiliu Marcu, a fost finalizata in 1940. Alaturi, se gasea o cladire superba – Palatul Sturza – cladirea din fotografie, care a fost sediul Ministerului de externe timp de patru decenii si care a ars in 1942, fiind demolata in 1946. Se vede, din fotografie, ca nici pe atunci nu erau utilizate trecerile de pietoni”, scrie Nastase.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: