politica

Conditia legata de Sectia Speciala pe care Tariceanu a impus-o premierului desemnat: „Aceasta chestiune am rezolvat-o”

ALDE a convenit cu PNL ca reformele sau modificarile in justitie nu vor fi facute decat prin dezbatere in cadrul Parlamentului, nu prin ordonante de urgenta, a declarat, marti, la Parlament, senatorul Calin Popescu-Tariceanu, presedintele formatiunii.

„Eu cred ca Sectia speciala, avand in vedere ca ea a functionat, ca atare, in subordinea DNA, functioneaza mai bine acum sub autoritatea Consiliului Superior al Magistraturii, care este garantul independentei justitiei. Si aceasta Sectie trebuie sa fie independenta si nu mai trebuie sa fie folosita ca un mijloc de santaj si de presiune asupra magistratilor. Prin urmare, aceasta chestiune am rezolvat-o si in documentul pe care-l vom semna este scris negru pe alb ca reformele sau modificarile in justitie nu se vor face decat prin dezbatere in cadrul Parlamentului, si nu prin ordonante de urgenta”, a afirmat Tariceanu la finalul discutiilor purtate de delegatia ALDE cu premierul desemnat, Ludovic Orban, intrebat despre Sectia speciala de investigare a magistratilor.

Despre domeniile in care ar trebui sa foloseasca noul guvern ordonante de urgenta, Tariceanu a spus: „Sunt multe domenii, cu experienta de prim-ministru intotdeauna i-am sfatuit pe cei care se avanta, spunand ca trebuie sa interzicem ordonantele de urgenta, sa fie mai retinuti”.

„Sigur ca ordonantele de urgenta trebuie limitate ca numar si trebuie date in situatii, intr-adevar, de urgenta, nu trebuie facut abuz de ele, dar cred ca sunt anumite domenii in care va fi nevoie de acest lucru. Chiar a doua zi dupa votul in Parlament va trebui data o ordonanta de urgenta cu Legea de organizare a Guvernului, ca sa va dau cel mai simplu exemplu”, a mai declarat presedintele ALDE, citat de Agerpres.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

29 de minute ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

13 ore ago