news

Conditii inumane de munca. Doua tuburi de acetilena se aflau in tancheta in care se inghesuiau 25 de muncitori

Politistii au stabilit ca in interiorul autoutilitarei implicate in accidentul de la Cariera Jilt Sud, pe langa muncitorii transportati, in momentul producerii evenimentului se mai aflau si doua tuburi metalice de acetilena, a informat, marti seara, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Gorj.

Potrivit sursei citate, Sectia 3 Politie Rurala Motru a fost sesizata marti cu privire la producerea unui eveniment in incinta Carierei Jilt Sud, din localitatea Matasari.

La nivelul IPJ Gorj s-a constituit echipa operativa, formata din politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Serviciului Criminalistic, Politiei Municipiului Motru si Sectiei 3 Politie Rurala Motru, care s-a deplasat la fata locului, pentru efectuarea de cercetari.

„Din primele cercetari efectuate, politistii au stabilit faptul ca astazi, in jurul orei 13,30, un barbat, de 51 de ani, angajat al unei societati comerciale, in timp ce conducea o autoutilitara in incinta Carierei Jilt, in care erau transportati angajati ai carierei miniere, a pierdut controlul autoutilitarei la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, rasturnandu-se la o diferenta de circa 3 metri de sol. Politistii au stabilit faptul ca, in interiorul autoutilitarei, la momentul producerii incidentului, pe langa muncitori, se mai aflau si doua tuburi metalice de acetilena”, au transmis reprezentantii IPJ Gorj.

Citeste si: Tancheta care a provocat moartea a 3 oameni in Gorj. Reactie cinica a sefului CE Oltenia: „Nu i-am pus eu sa se urce 25 in masina. Este o masina de marfa”

In urma evenimentului, a rezultat ranirea a noua persoane si decesul a trei barbati, de 29, 38, respectiv 48 de ani.

Conducatorul auto a fost transportat la spital, in vederea acordarii de ingrijiri medicale, urmand sa ii fie recoltate probe biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei.

„In cauza, a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neluarea si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca. Cercetarile sunt continuate de politisti, sub supravegherea unitatii de parchet competente, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor si conditiilor in care s-a produs evenimentul”, mai arata aceeasi sursa.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

7 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

12 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

12 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

11 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

11 ore ago